Κόρινθος: «Αναβρασμός» στο σπίτι του δράστη – Πολιορκείται από τους Ρομά – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Κόρινθος: «Αναβρασμός» στο σπίτι του δράστη – Πολιορκείται από τους Ρομά – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ

Στο σπίτι του δράστη που σκότωσε τον 52χρονο Ρομά έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από ώρα σε ώρα, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι τα δικαστήρια θα μετατραπούν σε πεδίο μάχης, αφού στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός μετά τη δολοφονία, και για τον λόγο αυτόν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, είναι ισχυρά.

Το έργο του δικαστικού λειτουργού που θα χειριστεί την υπόθεση, εφόσον ο δικηγόρος του 35χρονου επιλέξει να ακολουθήσει αυτή την οδό υπεράσπισης, θα είναι δύσκολο. Από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έχει προκύψει ότι ο δράστης πυροβόλησε με την κυνηγετική του καραμπίνα πισώπλατα το θύμα του και μάλιστα τα περισσότερα φυσίγγια βρήκαν τον 52χρονο ψηλά στην πλάτη και στο κεφάλι.

Ο ποινικολόγος Κωνσταντίνος Γώγος επισημαίνει οτι, «το ελληνικό Ποινικό Δίκαιο δίνει σαφή προσανατολισμό προστατεύοντας την περιουσία και τη ζωή οιουδήποτε πολίτη πέσει θύμα κλοπής ή ληστείας, είτε με τον θεσμό της άμυνας είτε με αυτόν της κατάστασης ανάγκης. Ωστόσο, εδώ τίθεται το λεπτό όριο της υπέρβασης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και προσθέτει: «Σε καμία περίπτωση το θύμα κλοπής δεν θα πρέπει άνευ όρων να χρησιμοποιεί όπλο και να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Είναι εντελώς διαφορετικό να προσπαθώ να προστατεύσω την περιουσία μου και άλλο να πυροβολώ αδιακρίτως τον δράστη. Σε κάθε περίπτωση όμως το δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει με βάση την προσωπικότητα του κατηγορουμένου και με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάστηκε να λειτουργήσει»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.