Συμπλοκές Αλβανών και Αφγανών στις φυλακές νέων Βόλου

Συμπλοκές Αλβανών και Αφγανών στις φυλακές νέων Βόλου

Έκρυθμη η κατάσταση στις φυλακές Βόλου χθες το απόγευμα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεπλάκησαν μεγάλες ομάδες κρατουμένων διαφορετικών εθνοτήτων.

Η αιτία της συμπλοκής είναι άγνωστη, ωστόσο το φαινόμενο των συμπλοκών μεταξύ κρατούμενων είναι καθημερινό πλέον, σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα, όπου οι κρατούμενοι είναι υπερδιπλάσιοι από τις θέσεις χωρητικότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συμπλοκές άρχισαν γύρω στις 6 το απόγευμα, μεταξύ Αλβανών και Αφγανών, σε ομάδες των 10-15 ατόμων. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, χωρίς ωστόσο να το επιτύχουν, με αποτέλεσμα η συμπλοκή να πάρει έκταση και να κληθούν προς ενίσχυση αστυνομικές δυνάμεις, που κυριολεκτικά κύκλωσαν εξωτερικά το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, καθώς η φυλακή βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και δίπλα σε σχολεία, ακούγονταν κραυγές και φωνές από το εσωτερικό του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν και σίδερα, που αποκόλλησαν οι κρατούμενοι, αλλά δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Σημειώνεται ότι οι 110 κρατούμενοι 19-22 χρόνων σήμερα στη φυλακή νέων Βόλου προέρχονται από 24 διαφορετικές εθνικότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάσταση εκτονώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ στο εσωτερικό της φυλακής και οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.