Πώς δολοφόνησαν τον «Κάβουρα» στα Καμίνια: Είχε «λουφάξει» στην Κεφαλονιά και νόμιζε ότι τον είχαν ξεχάσει

Πώς δολοφόνησαν τον «Κάβουρα» στα Καμίνια: Είχε «λουφάξει» στην Κεφαλονιά και νόμιζε ότι τον είχαν ξεχάσει

Οργανωµένοι, επαγγελµατίες και καλά «διαβασµένοι» χαρακτηρίζονται από αστυνοµικούς της Ασφάλειας οι ψυχροί εκτελεστές του 54χρονου που ήταν γνωστός στον κόσµο της νύχτας µε το προσωνύµιο «Kάβουρας».

Οι δράστες φαίνεται πως ήξεραν καλά το πρόγραµµα του θύµατος και είχαν µελετήσει τις κινήσεις τους, προτού τον «γαζώσουν» µε καλάσνικοφ στα Μανιάτικα του Πειραιά. «Ο τρόπος µε τον οποίο λειτούργησαν ήταν συντονισµένος, ενώ τα βήµατα που ακολούθησαν βασίστηκαν πάνω σε συγκεκριµένο σχέδιο, το οποίο εκτέλεσαν µέσα σε λίγα λεπτά» τονίζουν έµπειροι αξιωµατικοί.

Ο 54χρονος ζούσε µόνιµα στην Κεφαλονιά, και όταν ερχόταν στην Αθήνα, έµενε συνήθως στο διαµέρισµα του δευτέρου ορόφου της πολυκατοικίας στα σκαλιά της οποίας ξεψύχησε το βράδυ της Τρίτης.

Οι επαγγελµατίες εκτελεστές ήξεραν ότι είχε φτάσει στην Αθήνα µόλις το περασµένο Σάββατο και ότι έπειτα από λίγες ηµέρες θα επέστρεφε στο σπίτι του. Μόλις πληροφορήθηκαν την άφιξή του, χωρίς να χάσουν χρόνο ενορχήστρωσαν και υλοποίησαν το σχέδιο εκτέλεσής του. ‘

Σύµφωνα µε αστυνοµικές πηγές, η επιχειρησιακή οµάδα αποτελείτο από τουλάχιστον δύο άτοµα. Οταν ο στόχος τους έφτασε στο κατώφλι της πολυκατοικίας, άνοιξαν πυρ εναντίον του 54χρονου µέσα από αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί από το Χαλάνδρι τον Μάρτιο.

Περίπου 700 µέτρα πιο κάτω, σε µια προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, του έβαλαν φωτιά. Αυτόπτες µάρτυρες που κατέθεσαν στην Αστυνοµία υποστήριξαν ότι είδαν δύο άτοµα να αποβιβάζονται από το αυτοκίνητο, να του βάζουν φωτιά και, στη συνέχεια, να ανεβαίνουν σε µοτοσικλέτα που είχαν αφήσει στο σηµείο και να εξαφανίζονται. Οι αστυνοµικοί είναι βέβαιοι ότι, εκτός από τους δύο εκτελεστές, υπήρχε και υποστηρικτική οµάδα που τους ακολουθούσε πιθανότατα µε αυτοκίνητο.

Ο 54χρονος ήταν ο µέντορας πολύ γνωστού νονού της νύχτας, σε βάρος του οποίου πριν από λίγους µήνες είχε γίνει δολοφονική απόπειρα στον Πειραιά. Το θύµα ήταν γνώριµος των Αρχών, ύποπτος για ληστείες και εκβιασµούς, ενώ το 2001 είχε συλληφθεί για πρώτη και µοναδική φορά, όταν άνοιξε πυρ σε βάρος αστυνοµικών στην Τρίπολη ύστερα από καταδίωξη. Νωρίτερα είχε πυρπολήσει ένα νυχτερινό κέντρο στη Σπάρτη µαζί µε τον τότε «µαθητή» του και κατά τη διαφυγή τους έπεσαν τυχαία σε µπλόκο της Τροχαίας στο οποίο δεν σταµάτησαν.

Στους φακέλους της Αστυνοµίας εµφανίστηκε και πάλι το 2007, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του την ώρα που πήγαινε το παιδί του στο σχολείο στην περιοχή του Αιγάλεω. Τότε είχε τραυµατιστεί στο κεφάλι και είχε γλιτώσει από θαύµα.

Πίσω από την επιτυχηµένη ενέδρα θανάτου, οι αστυνοµικοί βλέπουν ξεκαθάρισµα λογαριασµών, που εντάσσεται στον µακρύ κύκλο αίµατος ο οποίος έχει ξεσπάσει στον κόσµο της νύχτας. Από το 2010 µέχρι σήµερα έχουν σηµειωθεί συνολικά 18 εκτελέσεις, εκ των οποίων οι 11 πραγµατοποιήθηκαν από το 2016 και έπειτα. Οπως, πάντως, επισηµαίνουν ανώτατοι αστυνοµικοί, το αιµατοκύλισµα στη νύχτα δεν σταµατά µε την εκτέλεση του 54χρονου, καθώς εκτιµούν ότι υπάρχουν ανοιχτά συµβόλαια θανάτου τα οποία ακόµη δεν έχουν εκτελεστες.

Ποιος ήταν ο «Κάβουρας»
Το 2010 ο «Παναής», πήγαινε το ανήλικο παιδί του στο σχολείο στο Αιγάλεω, όταν δέχθηκε απανωτούς πυροβολισμούς, την ώρα που το όχημα του ήταν σταματημένο στο φανάρι.

Παρά το σοβαρό του τραυματισμό ο «Κάβουρας» κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, να επανέλθει στην ενεργό δράση και μάλιστα αυτή τη φορά ως «στενός» άνθρωπος γνωστού «νονού» της νύχτας στον Πειραιά.

Εκείνη την εποχή είχε ακουστεί η φήμη πως τον «Κάβουρα» ήθελαν να βγάλουν από την μέση άλλοι «νονοί» που επίσης είχαν συμφέροντα στην νύχτα του Πειραιά. Μάλιστα στα στέκια των ομάδων του υποκόσμου εκείνη την εποχή, η απόπειρα εκτέλεσης του «Παναή» είχε θεωρηθεί «αισχρή», καθώς έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού του, παραβιάζοντας έτσι άγραφους κανόνες του υποκόσμου.

Από τότε ο «Κάβουρας» κυκλοφορούσε πάντα οπλισμένος, άλλωστε ήταν δεινός χειριστής του πιστολιού, ενώ παράλληλα φορούσε μέσα από τα ρούχα του αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το 2017 στα Γλυκά Νερά δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του παιδιού του ο Βασίλης Γρίβας, ένας από τους ανθρώπους που είχε θεωρηθεί ο εντολέας της απόπειρας δολοφονίας του «Κάβουρα». Εκείνη την εποχή οι αστυνομικοί και λόγο της σημειολογίας της δολοφονίας – δευτερόλεπτα πριν την δολοφονία είχε βγει από το αυτοκίνητο το παιδί του θύματος – είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο πίσω από την δολοφονία του Γρίβα να βρίσκεται ο «Παναής».

Άλλωστε ο «Κάβουρας» τα τελευταία χρόνια είχε συνδεθεί μ’ ένα «βαρύ» όνομα της νύχτας, τον οποίο άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να εκτελέσουν το 2018 στην Ακτή Κονδύλη στο Πειραιά, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο του.

Όμως το Καλάσνικοφ των δραστών έπαθε εμπλοκή και έτσι το «βαρύ» όνομα τραυματίστηκε σοβαρά και κατάφερε τελικά να γλυτώσει την ζωή του. Είχε προηγηθεί η δολοφονία της φίλης του στην Κηφισιά, η οποία έφερε το παρατσούκλι «Bella mafia».

Η δολοφονία τις συγκεκριμένης γυναίκας, που είχε συνδέσει τ’ όνομα της άρρηκτα με την πορεία του συγκεκριμένου άνδρα, είχε πέσει νεκρή στο πάρκινγκ του σπιτιού της στην Κηφισιά τον Σεπτέμβριο του 2018. Τον Οκτώβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε η απόπειρα δολοφονίας του γνωστού «νονού» της νύχτας, στην Ακτή Κονδύλη, μάλλον από τα ίδια πρόσωπα που εκτέλεσαν την «BellaMafia».

Όσων αφορά στον Π. Σ. τον επονομαζόμενο και «Κάβουρα», τ’ όνομα του είχε ακουστεί στα γραφεία τις Ασφάλειας, για δυο δολοφονίες «νονών» της νύχτας που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και είχαν σχέση με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κόσμο της νύχτας και ιδιαίτερα έπειτα από την δολοφονία του απόλυτου Αρχηγού, Βασίλη Στεφανάκου.

Η δολοφονία του «Κάβουρα»
Τους τελευταίους μήνες ο «Παναής» είχε φύγει από την Αθήνα, καθώς φοβούνταν για την ζωή του και είχε βρει καταφύγιο στην Κεφαλλονιά, όπου και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τ’ όνομα του πίστευε πως είχε ξεχαστεί στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας και έτσι πριν από περίπου δυο ημέρες επέστρεψε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πειραιά, όπου και φιλοξενούνταν, κάτω από άκρα μυστικότητα, σε συγγενικό του σπίτι στην οδό Κατσαντώνη στα Καμίνια.

Βέβαια κάποιοι το έμαθαν και αμέσως έστησαν καρτέρι κοντά στην πολυκατοικία, περιμένοντας την εμφάνιση του «Κάβουρα».

Την ώρα που ο «Παναής» κλείδωσε την μηχανή του και κατευθύνθηκε στην πόρτα της πολυκατοικίας πέρασε από το σημείο ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο συνεπιβάτης «γάζωσε» με μια ριπή από Καλάσνικοφ τον ανυποψίαστο «Κάβουρα», οποίος ούτε όπλο είχε μαζί του, ούτε αλεξίσφαιρο γιλέκο φορούσε όπως συνήθιζε κατά το παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας, οι εκτελεστές έκαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει πριν από δυο μήνες από το Χαλάνδρι και είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.