Υπέκυψε στα τραύματα της η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί

Υπέκυψε στα τραύματα της η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο για να μη συλληφθεί

Υπέκυψε στα τραύματα της η νοσοκόμα που πήδηξε από το παράθυρο του νοσοκομείου Νίκαιας προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν ως αποκλειστική διπλα σε νοσηλευόμενο σε θάλαμο της Β´ Παθολογικής κλινικής στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου όταν επιχείρησε να κρυφτεί και στη συνέχεια να διαφύγει από το προσωπικό της φύλαξης που έκανε τον έλεγχο, πηδώντας από τον πρώτο όροφο!

Ο πανικός και η αγωνία της, καθώς δεν διέθετε τα έγραφα για τη νομιμοποίηση της παρουσίας της στο νοσοκομείο, είχαν ως αποτελεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για απλό τραυματισμό με κατάγματα, ωστόσο η γυκαίκα κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Το θέμα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων αποτελεί μια χρόνια πληγή για τα νοσοκομεία. Λόγω των ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό στα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα η επιλογή αποκλειστικής νοσοκόμας από τους συνοδούς των ασθενών είναι μονόδρομος εάν δεν μπορούν να βρίσκονται οι ίδιοι στο πλευρό των οικείων τους που νοσηλεύονται.

Οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται απο ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου και οι οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και αν ειναι αλλοδαπές με άδεια παραμονής στη χώρα μας. Ωστόσο, συχνά η επιλογή γινεται εκτός του καταλόγου για λόγους κυρίως κόστους, καθώς οι παράνομες αποκλειστικές αμείβονται με πολυ λιγότερα χρήματα από ό,τι οι νόμιμες κι αυτη η παράμετρος επηρεάζει σημαντικα τους αςθενεις και τους οικείους τους, ιδίως αν πρόκειται για πολυήμερη νοσηλεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην προσπάθεια τους να απομακρύνουν τις παράνομες αποκλειστικές οι διοικήσεις δίνουν εντολές για ελέγχους στους θαλάμους. Στο πλαίσιο αυτού του ελέγχου η 50χρονη γυναίκα που φέρεται να είναι από χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, προσπάθησε να διαφύγει απο τους άνδρες της υπηρεσίας φύλαξης, με το δραματικό για εκείνη αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.