ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μαξίμου: 3.950 προσλήψεις αστυνομικών και υγειονομικών το 2019 – Ενίσχυση ΔΙΑΣ & επανασύσταση ομάδας ΔΕΛΤΑ

Μαξίμου: 3.950 προσλήψεις αστυνομικών και υγειονομικών το 2019 – Ενίσχυση ΔΙΑΣ & επανασύσταση ομάδας ΔΕΛΤΑ

Προχωρούν άμεσα οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας και της ασφάλειας με 3.950 προσλήψεις αστυνομικών και υγειονομικών το 2019, την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Πιο αναλυτικά, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

– Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.

– Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση πλήρωση κενών στους τομείς της Υγείας και της ασφάλειας – ιδίως στην αστυνομία- ήταν από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι ήδη στον τομέα της ασφάλειας, ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην αστυνομία, αποσπώντας αστυνομικούς από τη φύλαξη πρώην υπουργών και βουλευτών ώστε να επιστρέψουν σε μάχιμες υπηρεσίες.

Αυτές είναι οι «επίλεκτες ομάδες» του Μ. Χρυσοχοϊδη που θα «καθαρίσουν» το κέντρο

Μια νέα ομάδα από επίλεκτους αστυνομικούς που θα έχει εμφανής παρουσία σε τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας έκανε σήμερα την εμφάνισή της.

Αποτελείται από αστυνομικούς που διαθέτουν βαρύ οπλισμό και θα περιπολούν για την αποτροπή του εγκλήματος αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 5 μέχρι 6 αστυνομικούς οι οποίοι θα επιβαίνουν σε βαν και θα αλλάζουν σημεία κάθε τρεις ώρες.

Θα είναι φιλικοί στον πολίτη και ταυτόχρονα θα δίνουν ξεκάθαρη εικόνα άμεσης επέμβασης σε κάθε βίαιο περιστατικό. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνουν και αυτόματα όπλα.

Η ομάδα των επίλεκτων δραστηριοποιείται στα πρότυπα ομάδων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών με βαρύτητα στην τουριστική περίοδο.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας αποτελεί κομμάτι του γενικότερου νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πάταξη της εγκληματικότητας που ξεκίνησε να σχεδιάζει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και θα εφαρμόζεται σταδιακά μετά τις 22 Ιουλίου.

ΚΥΣΕΑ την Παρασκευή για νέα ηγεσία στην ΕΛ.ΑΣ.

Με κομβικό θέμα την επιλογή ηγεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, συνεδριάζει αύριο στις εννέα το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τραπέζι θα βρεθεί και η σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.