Eβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες – Για γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι (βίντεο)

Eβαψαν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες – Για γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι (βίντεο)

Οργή έχει προκαλέσει στο κοινό στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων η κίνηση ενός ζευγαριού να βάψουν δύο γαϊδούρια με ρίγες για να μοιάζουν με ζέβρες για μια γαμήλια δεξίωση με θέμα το σαφάρι στην Ισπανία.

Τα δύο άτυχα ζώα φωτογραφήθηκαν να τριγυρνούν έξω από ένα μπαρ από έναν ντόπιο στο Ελ Παλμάρ, μια πόλη στο Καντίζ, που ενημέρωσε φυσικά τους αγωνιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Μάλιστα χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «ντροπιαστική» και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τι κατήγγειλε ο ντόπιος – Τα γαϊδούρια έμειναν κάτω από τον καυτό ήλιο όλη την ημέρα
Ο Ανγκέλ Τομάς Χερέρα Πελέζ έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, αναρτώντας το βίντεο: «Τα γαϊδούρια, που κινδυνεύουν με αφανισμό, χρησιμοποιούνται για τουριστική εκμετάλλευση». Τα ζώα μάλιστα, είχαν μεταφερθεί μέσα στην ζέστη, ζωγραφισμένα με μαύρες ρίγες για να θυμίζουν ζέβρες και έμειναν στο σημείο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, σύμφωνα με την Andalucia Informacion.
Το Γεωργικό και Εμπορικό Τμήμα του Καντίζ, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, δήλωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο μπαρ ανοίγει συνήθως μόνο για ιδιωτικές εκδηλώσεις όπως γάμους και βαπτίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σάλος για την τουριστική εκμετάλλευση των γαϊδουριών και στην Ελλάδα
Να σημειωθεί πάντως, πως το θέμα των γαϊδουριών και της βάναυσης μεταχείρισής τους είναι ένα θέμα που έχει καταγγελθεί πολλές φορές και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την Σαντορίνη. Μάλιστα, η Guardian πριν από μερικούς μήνες είχε αναφερθεί στην καμπάνια ευαισθητοποίησης των τουριστών για την καταπόνηση των ζώων στο νησί των Κυκλάδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.