ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Πως η πυροσβεστική απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς στον Υμηττό

Πως η πυροσβεστική απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς στον Υμηττό

Με ένα σχέδιο που βασιζόταν σε δύο μοντέλα έδρασε η πυροσβεστική, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στον Υμηττό, η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το ένα μοντέλο ανταποκρινόταν στις συνθήκες που επικρατούσαν και το άλλο βασιζόταν σε ακραία ενδεχόμενα επέκτασης της φωτιάς, προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να είναι ένα βήμα πιο μπροστά, ώστε να αντιμετωπίσει οτιδήποτε απρόβλεπτο.

Έγινε προσομοίωση της φωτιάς

Τα χαρακτηριστικά της φωτιάς στον Υμηττό μπήκαν σε λογισμό προσομοίωσης. Αρχικά, εντοπίστηκε το ακριβές σημείο που ξέσπασε η φωτιά, στη συμβολή των οδών Σερρών και Προσηλίου, στην Παιανία. Στο λογισμικό προστέθηκαν οι πληροφορίες που αφορούσαν την πιθανή αιτία για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η κατεύθυνση και η ένταση του ανέμου, που ήταν 7-8 μποφόρ, το ανάγλυφο του εδάφους της περιοχής και μια ακραία μέγιστη ταχύτητα επέκτασης, της τάξεως των 2 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Το ακραίο σενάριο για τη φωτιά στον Υμηττό

Με αυτά τα δεδομένα υπολογίστηκε ότι στη χειρότερη περίπτωση η πυρκαγιά θα ξεπερνούσε την κορυφογραμμή του Υμηττού και θα έφτανε στον Καρέα και την Καισαριανή σε 70 λεπτά, ενώ 18 λεπτά αργότερα θα έφτανε στην Ηλιούπολη, ή την Τερψιθέα Γλυφάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, είχαν ενεργοποιηθεί τα πρωτόκολλα απομάκρυνσης πολιτών, για παν ενδεχόμενο και διακόπηκε η κυκλοφορία στην Κατεχάκη. Επιπλέον, τα εναέρια μέσα απογειώθηκαν σταδιακά 26 λεπτά μετά την εντολή που δόθηκε, ενώ το πρώτο ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψη νερού στις 6:03 το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.