Ε.Αποστολάκης: «Θα είχαμε νέα Ίμια αν απαντούσαμε στις τουρκικές προκλήσεις»!

Ε.Αποστολάκης: «Θα είχαμε νέα Ίμια αν απαντούσαμε στις τουρκικές προκλήσεις»!

Σε μια δήλωση που αφήνει πολλά ερωτηματικά προχώρησε ο πρώην ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης λέγοντας πως εάν επί των ημερών του οι ελληνικές ΕΔ απαντούσαν στις τουρκικές προκλήσεις τότε «θα είχαμε νέα Ίμια»

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η δήλωση έγινε αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργικό αξίωμα βέβαια η στάση που επέδειξε η τότε κυβέρνηση οδήγησε την τουρκική προκλητικότητα στα ύψη.

Όχι ότι αλλάζει η στάση αυτή και με τη νυν κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο τέως υπουργός, τα όσα συνέβαιναν στο Αιγαίο αποτελούσε αφορμή για συχνά τηλεφωνήματα στον τέως πρωθυπουργό.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα. », είπε χαρακτηριστικά ο κος Αποστολάκης προσθέτοντας εκτός των άλλων ” Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα”, προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος των απαιτήσεων και της πίεσης.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», εξέφρασε σε μια αποτίμηση της κατάστασης ο κος Αποστολάκης.

Σχολιάζοντας την δυναμική των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ο Ναύαρχος εν αποστρατεία υπογράμμισε πως είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, αυτό οφείλεται στο προσωπικό και στον επαγγελματισμό του και στη δύναμη και την πίστη που έχουμε για να είμαστε έτοιμοι για την αποστολή μας.

«Η Τουρκία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό. Εμείς δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Είμαστε ισχυροί και στη θάλασσα και στην αεροπορία και ο στρατός είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά», διεβέβαιωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είναι σοφό από μεριάς τους να ξεκινήσει ένα πρόβλημα με την Ελλάδα και ένα θερμό επεισόδιο. Βέβαια, όλα αυτά που συζητάμε είναι υποθέσεις όλα. Αν εμείς δεν κάνουμε λάθη και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις με σύνασέ και ψυχραιμία δεν θα γίνει τίποτα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.