Νέες ταυτότητες: Πώς θα είναι και πότε ξεκινά η έκδοσή τους

Νέες ταυτότητες: Πώς θα είναι και πότε ξεκινά η έκδοσή τους

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε τι θα ισχύσει για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες και πότε θα εκδοθούν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα από τα πιο καλά παραδείγματα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, είναι το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Εσθονία, όπου οι ταυτότητες μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν ψηφιακές δυνατότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, «στις ψηφιακές ταυτότητες θα συνεργαστούμε με μια σειρά από υπουργεία, ιδίως με το Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα διοργανώσει και τον σχετικό διαγωνισμό. Σύντομα θα δώσουμε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, αλλά βασικό μας μέλημα είναι να ενσωματώσουμε σε αυτές την ψηφιακή υπογραφή του πολίτη, ώστε η νέα ταυτότητα να είναι πραγματικά ψηφιακή, όχι μόνο κατ’ όνομα. Αυτό θα τον διευκολύνει να διεκπεραιώνει μια σειρά από συναλλαγές με το κράτος χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι συναλλαγές αυτές θα είναι εξίσου ασφαλείς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.