Bίντεο: «Κόλαση» στο Πόρτο Ράφτη – Κινδύνεψαν σπίτια από την μεγάλη πυρκαγιά

Bίντεο: «Κόλαση» στο Πόρτο Ράφτη – Κινδύνεψαν σπίτια από την μεγάλη πυρκαγιά

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάστρο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Αιόλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στο σημείο αρχικά έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Λίγη ώρα αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν, με συνέπεια στην επιχείρηση κατάσβεσης να συμμετέχουν συνολικά 80 πυροσβέστες, με 31 οχήματα δύο ομάδες πεζοπόρου, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φορά του πύρινου μετώπου ήταν προς τον λόφο, ωστόσο ήταν στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋπέθετε την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης. Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε, επίσης, ότι είχει ειδοποιηθεί η αστυνομία, προκειμένου να προβεί σε άμεση εκκένωση δρόμων, αν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Η αστυνομία έκανε παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Ενώ το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε και διασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές, κάτοικοι υπέδειξαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το irafina.gr, στην αστυνομία έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος έκανε βόλτες στην περιοχή με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες. Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει και να διαπιστωθεί αν ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο.

Ο κάτοικος της περιοχής και πρώην προπονητής της ομάδας Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης «ανέβασε» βίντεο από τη φωτιά που μαίνεται κοντά σε κατοικίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.