Διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά: «Δεν θα ανεχθούμε την επιβολή του ισλαμικού τρόπου ζωής στην Ελλάδα» (βίντεο)

Διοργανωτής μπάρμπεκιου στα Διαβατά: «Δεν θα ανεχθούμε την επιβολή του ισλαμικού τρόπου ζωής στην Ελλάδα» (βίντεο)

Ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης μπάρμπεκιου έξω από το hotspot των Διαβατών , σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως στόχος της εκδήλωσης είναι να γίνει ξεκάθαρο στους αλλοδαπούς πως οι Έλληνες δεν θα ανεχθούν την επιβολή του μουσουλμανικού τρόπου ζωής.

Υπερασπιζόμενος την εκδήλωση που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις το τελευταίο 24ωρο, μετά και τις δηλώσεις του Χρήστου Γιαννούλη, ο Δ. Ζιαμπάζης είπε ότι ο σκοπός του μπάρμπεκιου με χοιρινό και κρασί έξω από το ΚΥΤ Διαβατών είναι να αναδειχτεί ο «υποβιβασμός και η γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής».

Όπως υπογράμμισε, σαν αυτήν την περιοχή υπάρχουν πάρα πολλές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν τρομερό πρόβλημα με τους μετανάστες.

Ο κ. Ζιαμπάζης υποστήριξε ότι οι συμμετέχοντες το ερχόμενο Σάββατο θα φάνε χοιρινό και θα πιούνε αλκοόλ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να αποδείξουν ότι δεν θα ανεχτούν τα φαινόμενα γκετοποίησης και αλλαγής τρόπου ζωής, που συμβαίνουν και στην Ευρώπη.

«Καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετική κουλτούρα», είπε, προσθέτοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια, η εμπειρία στην Ευρώπη δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αφομοιώνονται από τις τοπικές κοινωνίες αλλά γκετοποιούνται και πολλές φορές προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, που δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό».

Μεγάλο ποσοστό αυτών των ανθρώπων δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, δεν είναι καν πρόσφυγες, υποστήριξε ο κ. Ζιαμπάζης, προειδοποιώντας ότι στο άμεσο μέλλον «θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι δεν δέχεται τον χαρακτηρισμό «ακραίος», ούτε για τον ίδιο ούτε για τους άλλους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. «Εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες… Αν ήταν ανθρωπιστές οι της παράταξης του Γιαννούλη, θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται», συμπλήρωσε.

Προσπάθησε να «τα μαζέψει» ο Γιαννούλης αλλά δεν κρατήθηκε κι άρχισε πάλι τους… χαρακτηρισμούς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να μαζέψει τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του, λέγοντας πως ήταν προϊόν… μοντάζ!

Βέβαια δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους που διοργανώνουν την εκδήλωση ως «φασίστες».

«Απολύτως καμία διευκρίνηση δεν χρειάζεται» για όσα είπε εχθές, τόνισε ο κ. Γιαννούλης στον ΑΝΤ1, εκφράζοντας την άποψη ότι οι δηλώσεις του περικόπηκαν, συρράφθηκαν και παρουσιάστηκαν με παραπλανητικό τρόπο, κάτι που συνιστά «κανιβαλισμό» της ελευθερίας να λες την άποψή σου, όσο σκληρή κι αν είναι.

Όπως υπογράμμισε, δεν ζήτησε ποτέ να καταστεί ποινικά κολάσιμο το μπάρμπεκιου και η κατανάλωση μπύρας, «όπως χυδαία και επιπόλαια απάντησε ο κ. Κυρανάκης». Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννούλης, αυτός αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια «φασιστική» εκδήλωση με τίτλο «Μπάρμπεκιου ενάντια στους λαθρομετανάστες», μπροστά στην είσοδο του χώρου υποδοχής προσφύγων. «Αν ο κ. Κυρανάκης συμφωνεί με αυτήν την εκδήλωση μπορεί να πάει, μπορεί να υποστηρίζει τις θέσεις τους, όπως και ο κ. Πλεύρης», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως διευκρίνισε, η ερώτηση που έθεσε ήταν αν θεωρείται ποινικά κολάσιμος ο σαδισμός και η κακία που δείχνει αυτή η κίνηση, και δεν μίλησε γενικά για το αλκοόλ και το χοιρινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.