ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός – Προσαγωγές και συλλήψεις (upd)

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αττική: Βρέθηκε βαρύς οπλισμός – Προσαγωγές και συλλήψεις (upd)

(upa 1:55) Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αττική. Στο στόχαστρο της επιχείρησης είναι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Από τη βαλλιστική εξέταση των όπλων που κατασχέθηκαν θα προκύψει αν πράγματι αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση που έχει κάνει επιθέσεις με Καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το 2017 στο στόχαστρο των τρομοκρατών ήταν η κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν στη Χαριλάου Τρικούπη. Τότε, είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί. Άλλη μια φορά, οι σφαίρες του Καλάσνικοφ καρφώθηκαν στα γραφεία του κόμματος.

Επιπλέον, η Επαναστατική Αυτοάμυνα έχει αναλάβει την ευθύνη τόσο για τους πυροβολισμούς έξω από την πρεσβεία του Μεξικού, όσο και για επίθεση με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική. Οι αρχές έχουν κατασχέσει βαρύ οπλισμό και έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών αντίστοιχα – οι οποίοι φέρονται να είναι τα βασικά μέλη της οργάνωσης-, και μία 39χρονη γυναίκα, έχουν διενεργηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί για εξέταση δεκαπέντε (15) άτομα και έχει κατασχεθεί σημαντικός αριθμός όπλων και εκρηκτικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, 08-11-2019, εκτεταμένη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και έχουν πραγματοποιηθεί δεκατρείς (13) κατ’ οίκον έρευνες, έχουν προσαχθεί συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπου εξετάζονται, ενώ έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο (2) άντρες, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος ημεδαπός άντρας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη ημεδαπή γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής [τρία (3) έτη, έξι (6) μήνες και είκοσι έξι (26) ημέρες], σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

1. Πέντε (5) πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ

2. Ένα (1) υποπολυβόλο

3. Δύο (2) τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα

4. Δύο (2) πυροβόλα πιστόλια

5. Τέσσερεις (4) χειροβομβίδες δακρυγόνου CS

6. Έξι (6) κοινοί πυροκροτητές

7. Εννέα (9) ηλεκτρικοί πυροκροτητές

8. Δύο (2) αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές

9. Ένα (1) τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)

10. Δύο (2) φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα

11. Τρεις (3) πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

12. Τρία (3) σώματα χειροβομβίδας

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια για την «πολύ μεγάλη επιτυχία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλω να συγχαρώ την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πολύ μεγάλη επιτυχία. Να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, τη δέσμευσή μου ότι θα τελειώσουμε οριστικά και αμετάκλητα με το πρόβλημα της εγχώριας ελληνικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.