«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τα βίντεο από τις ληστείες με καλάσνικοφ ερευνά η Αντιτρομοκρατική

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Τα βίντεο από τις ληστείες με καλάσνικοφ ερευνά η Αντιτρομοκρατική

Βίντεο από ληστείες που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Αττική με τους δράστες να είναι οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, ερευνά πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα πλαίσια των ενεργειών της για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως τόσο ο συλληφθείς εν προκειμένω ο Βαγγέλης Σταθόπουλος όσο και ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης που καταζητείται, πραγματοποίησαν σειρά ληστειών και μάλιστα χαμηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για την προπαρασκευή του χτυπήματος που ετοίμαζαν, είτε τις ημέρες που διανύουμε, δηλαδή εν όψει του Πολυτεχνείου, είτε το Δεκέμβριο κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για την επέτειο τις δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Ειδικό Φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008.

Στον τομέα αυτό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής που άλλωστε έχουν την πείρα στις ληστείες, προκειμένου να βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν κρύβουν τις ελπίδες που έχουν, μέσα από αυτή την διαδικασία να προκύψουν και τα υπόλοιπα άτομα, τουλάχιστον δυο, για τα οποία πιστεύουν πως συμμετείχαν στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και μάλιστα σε προχωρημένο επιχειρησιακό ρόλο.

Άλλωστε και σύμφωνα με πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πιστεύουν πως ο Χατζηβασιλειάδης, που φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ ως η ηγετική μορφή της συγκεκριμένης οργάνωσης, δεν θα μπορούσε να συμμετείχε στις ενέργειες “πρώτης γραμμής” της οργάνωσης, καθώς εδώ και μερικά χρόνια βρίσκονταν σε καθεστώς διακριτικής παρακολούθησης από Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της έντονης δράσης του στον Αντιεξουσιαστικό χώρο και μάλιστα στο σκληρό κομμάτι.

Κατά συνέπεια, είναι δυνατόν για την προστασία των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, το επιχειρησιακό σκέλος να το είχαν αναλάβει άλλα άτομα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Άλλωστε, τόσο το παλιό μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», ο Σταθόπουλος δηλαδή, όσο και ο Χατζηβασιλειάδης θεωρούνται από την Αντιτρομοκρατική καθοδηγητές αλλά και στρατολόγοι του «χώρου».

Στο μεταξύ οι εργαστηριακές έρευνες εξελίσσονται κανονικά, τόσο όσον αφορά στα ηλεκτρονικά πειστήρια, υπολογιστές και usb, όσο και στις γραφολογικές στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στην γιάφκα του Χολαργού.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται ένα μεγάλο μέρος από τα usb που βρέθηκαν στην γιάφκα του Χολαργού να ερευνηθούν από τους ειδικούς των εργαστηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.