ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Σχεδίαζαν τη δολοφονία αστυνομικών στην επέτειο του Γρηγορόπουλου – Γνωρίστηκαν σε καταλήψεις

«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Σχεδίαζαν τη δολοφονία αστυνομικών στην επέτειο του Γρηγορόπουλου – Γνωρίστηκαν σε καταλήψεις

Όπως φαίνεται η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πράγματι ετοίμαζε ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα των τελευταίων ετών εναντίον των Αρχών.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Αντιτρομοκρατική, οι τρομοκράτες είχαν καταλήξει σε δύο δολοφονικά σχέδια.

Σχέδια για επιθέσεις σε αστυνομικούς ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου φαίνεται πως ετοίμαζαν τα μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει δύο σενάρια, τα οποία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα πραγματοποιούνταν δολοφονική επίθεση κατά οργάνου της τάξης στις 6 Δεκεμβρίου.

Στο πρώτο σενάριο που εξετάζει η ΕΛ. ΑΣ., μέλος της νεοσύστατης ομάδας «Δράσης» θα γινόταν στόχος ελεύθερων σκοπευτών στα Εξάρχεια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα υπήρξε επίθεση με καλάσνικοφ σε άνδρες των ΜΑΤ που θα φρουρούσαν διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τι κατέθεσε ο ένας από τους συλληφθέντες.

Στην κατάθεσή του ο 45χρονος κατηγορούμενος, Διονύσης Μπάκας, ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου βρέθηκε ο οπλισμός, περιέγραψε πως ξεκίνησαν όλα:

«Στην ίδια οδό με το σπίτι μου βρίσκεται κατάστημα τυχερών παιχνιδιών Opap Play. Στο συγκεκριμένο κατάστημα γνωρίζω ότι έγινε ένοπλη ληστεία, βραδινές ώρες της 21-10-2019. Σχετικά με το ως άνω συμβάν έχω να σας αναφέρω ότι δύο με τρεις ημέρες πριν από τη διάπραξη της ληστείας, με κάλεσε με απόκρυψη ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και με ρώτησε αν θα μπορούσε να έρθει σπίτι μου σε περίπτωση που με χρειαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς να μου αναφέρει το λόγο που ήθελε να έρθει, ούτε κάποιο συγκεκριμένο συμβάν. Εγώ του απάντησα ότι μπορεί να έρθει, χωρίς να τον ρωτήσω κάτι παραπάνω εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή.

Τον Δημήτρη τον γνωρίζω, χωρίς να μπορώ να πω ότι έχω στενές φιλικές σχέσεις μαζί του. Ειδικότερα γνωριζόμαστε από καταλήψεις σε σχολεία, στις οποίες είχαμε συμμετάσχει μαζί κατά το έτος 1991, χωρίς ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε βρεθεί πολλές φορές, καθώς αυτός χανόταν συχνά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Την πρώτη φορά που αραίωσαν οι επαφές μας, είχε χαθεί πολλά χρόνια και επικοινώνησε μαζί μου ξανά κατά την χρονική περίοδο μεταξύ των ετών 2002 και 2005, όταν μου είχε ζητήσει να μείνει σπίτι μου για περίπου 10 μέρες, πράγμα και το οποίο έγινε, χωρίς ωστόσο να μου αναφέρει το λόγο που ήθελε να μείνει σπίτι μου».

Στη συνέχεια, ο 45χρονος Διονύσης Μπάκας περιγράφει όλα όσα έγιναν το βράδυ της ληστείας, στις 21 Οκτωβρίου, σε κατάστημα Opap Play στο Χολαργό:

«Περί την 23.00 της 21-10-2019 και ενώ βρισκόμουν στην οικία μου, χτύπησε το κουδούνι μου, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, ο οποίος είναι γνωστός και φίλος του Χατζηβασιλειάδη και μου είπε ότι πρέπει να κατέβω γιατί υπάρχει πρόβλημα και έχει χτυπηθεί ο Δημήτρης. Επιπλέον μου ανέφερε ότι πρέπει να πάρω το αυτοκίνητό μου και να πάω να τους βρω στην οδό Τήνου, που είναι κοντά στο σπίτι μου. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ είναι ιδιοκτησίας μου.

Μετά την ενημέρωση που είχα από τον Σταθόπουλο και χωρίς να ξέρω ακόμα τι έχει συμβεί, κατέβηκα από το σπίτι μου και πράγματι με το αυτοκίνητό μου πήγα στην οδό Τήνου. Εκεί ανέμεναν στο πεζοδρόμιο ο Σταθόπουλος που είχε προλάβει να επιστρέψει και ο Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος είχε εμφανώς τραυματιστεί στο αριστερό του πόδι και κούτσαινε. Εγώ με τον Βαγγέλη τον βάλαμε μέσα στο αυτοκίνητο και πήγαμε απευθείας σπίτι μου, όπου πάρκαρα στην πυλωτή και ανεβήκαμε όλοι μαζί στην οικία μου».

Στο σπίτι της οδού 17ης Νοεμβρίου στο Χολαργό έγινε προσπάθεια να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον 46χρονο, ο οποίος αιμορραγούσε μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα Καλάσνικοφ που εκπυρσοκρότησε κατά λάθος:

«Έστρωσα στο πάτωμα του σαλονιού κάποιες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών και μεγάλες πετσέτες, για να κάτσει πάνω ο Δημήτρης. Μετά από λίγο, ο Βαγγέλης έφυγε από το σπίτι πιθανότατα με ταξί, καθώς δεν είχε άλλο μεταφορικό μέσο στο σημείο, προκειμένου να αναζητήσει φάρμακα, καθώς και συνδρομή για παροχή βοήθειας στον Δημήτρη (…) Επιστρέφοντας ο Βαγγέλης στην οικία μου έφερε μαζί του και μία σακούλα με φάρμακα, ενώ επιπρόσθετα ανέφερε σε μένα και τον Δημήτρη ότι έχει έρθει μαζί του και μία φίλη του, με το αυτοκίνητό της και είχε σταθμεύσει πλησίον του σπιτιού μου.

Τα φάρμακα που έφερε ο Βαγγέλης, τα έδωσε ο ίδιος στον Δημήτρη, ενώ περιποιήθηκε το τραύμα με γάζα και μία σκόνη που δεν ξέρω τι ήταν. Αφού περιποιήθηκε το τραύμα του Δημήτρη, ο Βαγγέλης κατέβηκε κάτω και μετά από λίγο επέστρεψε στην οικία μου μαζί με τη γνωστή του. Από τη συμπεριφορά της κατάλαβα ότι μάλλον δεν είχε σχέση με τη ληστεία και την είχε καλέσει ο Βαγγέλης για να βοηθήσει με τον τραυματισμό. Στο σπίτι μου παραμείναμε και οι τέσσερις περίπου μισή ώρα και κατά το διάστημα αυτό η φίλη του Βαγγέλη μιλούσε με αυτόν, για την ανάγκη να μεταφερθεί ο Δημήτρης σε νοσοκομείο».

Κατόπιν, περιγράφεται η μεταφορά σακιδίων στο σπίτι του Χολαργού από διαμέρισμα στην Κυψέλη, το οποίο μετά την εξέλιξη με τον τραυματισμό του 46χρονου, δεν θεωρούνταν «καθαρό»:

«Αμέσως μετά την αποχώρηση της γυναίκας και του Χατζηβασιλειάδη, εγώ με τον Σταθόπουλο μπήκαμε στο αυτοκίνητό μου, καθώς μου ζήτησε να πάμε σε ένα σπίτι στο κέντρο για να μεταφέρουμε κάποια πράγματα από εκεί στο σπίτι μου. Δεν μου εξήγησε συγκεκριμένα τι αντικείμενα ήταν αυτά που θα έπρεπε να μεταφέρουμε. Με την καθοδήγηση του Βαγγέλη εντέλει φτάσαμε στην οδό Σκοπέλου , όπου πάρκαρα το αυτοκίνητό μου έμπροσθεν γκαραζόπορτας σχολείου. Στη συνέχεια κινηθήκαμε πεζοί με τον Βαγγέλη και αφού κατεβήκαμε πολλά σκαλιά που υπάρχουν στο σημείο, καταλήξαμε στην πολυκατοικία επί της οδού Σκοπέλου.

Με κλειδιά που είχε ο Βαγγέλης στην κατοχή του, ανοίξαμε την είσοδο της πολυκατοικίας και πήγαμε στον πέμπτο ή στον έκτο όροφο αυτής, όπου πάλι με κλειδιά που είχε ο Βαγγέλης μπήκαμε σε μία γκαρσονιέρα. Από τη γκαρσονιέρα αυτή, εγώ μαζί με τον Βαγγέλη μεταφέραμε περίπου πέντε με έξι μεγάλα σακίδια που ήταν κλειστά και μερικά εξ αυτών ήταν ιδιαίτερα βαριά, καθώς και τέσσερις με πέντε μεγάλες μαύρες πλαστικές σακούλες, που ήταν δεμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην φαίνεται το περιεχόμενό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σακίδια και τις σακούλες τα μεταφέραμε όλα στο αυτοκίνητο πραγματοποιώντας δύο με τρεις διαδρομές (…) Αφού αφήσαμε τα πράγματα στο δωμάτιο, ο Βαγγέλης μου άφησε και τα κλειδιά που χρησιμοποίησε για να εισέλθουμε στην οδό Σκοπέλου και μου είπε να περιμένω επικοινωνία με σκοπό να φύγουν τα πράγματα από το σπίτι, χωρίς να μου προσδιορίσει τον τρόπο και το χρόνο που θα γινόταν αυτό και ακολούθως αποχώρησε από το σπίτι μου, πιθανότατα με ταξί.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.