ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ολλανδία

Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ολλανδία

Oι εισαγγελικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν δύο άνδρες με την υποψία ότι σχεδίαζαν μια ισλαμιστική επίθεση «με ένα ή περισσότερα παγιδευμένα αυτοκίνητα» ή με γιλέκα με εκρηκτικά.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι ενός από τους υπόπτους βρήκαν ένα στιλέτο, ένα τσεκούρι, ένα κινητό τηλέφωνο και κυκλώματα ηλεκτρονικού υπολογιστή σε μια κρύπτη. Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικές ύλες, σύμφωνα την ίδια ανακοίνωση.

Η αστυνομία ενήργησε με βάση μια πληροφορία της ολλανδικής υπηρεσίας πληροφοριών AIVD που ανέφερε ότι οι ύποπτοι σκόπευαν να πραγματοποιήσουν μια τζιχαντιστική επίθεση. «Λέγεται ότι σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικά και εκπαιδεύονταν στη χρήση τους», υποστηρίζει η υπηρεσία αυτή.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 20 και 34 ετών, ζούσαν στην πόλη Ζετερμέερ, στα ανατολικά της Χάγης.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο στόχος τους, όμως πιστεύεται ότι θα εξαπέλυαν την επίθεσή τους στα τέλη Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στοιχεία που οδήγησαν στις συλλήψεις προήλθαν κατά κύριο λόγο από πληροφοριοδότες της αστυνομίας, πρόσθεσε η εισαγγελία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.