ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φλώρινα: Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ σπείρα αλλοδαπών – Είχαν καλάσνικοφ και 33 κιλά χασίς (φώτο)

Φλώρινα: Στα «χέρια» της ΕΛ.ΑΣ σπείρα αλλοδαπών – Είχαν καλάσνικοφ και 33 κιλά χασίς (φώτο)

Οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής μιας σπείρας αλλοδαπών που έκρυβαν ένα οπλοστάσιο με πολυβόλα και Καλάσνικοφ σε ένοπλες ληστείες, στην πώληση οπλισμού και σε άλλα «βαριά» αδικήματα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Να αναφερθεί, πως οι συλληφθέντες είχαν στην ίδια υπαίθρια «καβάντζα» που διατηρούσαν και μεγάλη ποσότητα χασίς.

Οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Φλώρινας ήταν αυτοί που είχαν πληροφορίες για την δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και όπλων και ακολούθησαν τα ίχνη ενός 34χρονου αλλοδαπού, τον οποίο εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης να πλησιάζει με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε μια αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο ύποπτος χώθηκε σε μια θαμνώδη έκταση απ’ όπου παρέλαβε μια συσκευασία με κάνναβη, την μετέφερε σε άλλο σημείο όπου την έκρυψε και μπήκε ξανά στο όχημά του.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά πάτησε γκάζι και τράπηκε σε φυγή καταφέρνοντας να διαφύγει, παρά την καταδίωξη που ακολούθησε.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκε και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν αποκάλυψαν την ταυτότητα του 34χρονου ο οποίος αναζητείται.

Την ίδια ώρα, όμως, στο σημείο όπου ήταν κρυμμένα το χασίς και τα όπλα έφτασε ένα δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο με άλλους δυο αλλοδαπούς, τον 25χρονο οδηγό και τον 32χρονο συνοδηγό του, οι οποίοι κατέβηκαν για να ελέγξουν αν ήταν όλα στη θέση τους και στη συνέχεια έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Με επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 2.025 ευρώ και κατασχέθηκαν, όπως και πέντε κινητά με έξι κάρτες SIM και ένα σπρέι πιπεριού, καθώς και τα δυο αυτοκίνητα.

Στην υπαίθρια «καβάντζα», οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 33 κιλά και 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το οπλοστάσιο το οποίο περιλάμβανε πέντε πολεμικά όπλα, τέσσερα εκ των οποίων τυφέκια Καλάσνικοφ και ένα πολυβόλο PMK, τρία πιστόλια, οκτώ γεμιστήρες και 267 φυσίγγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατοχή – διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και όπλων, όλα σε βαθμό κακουργήματος, και οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.