ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρίσιμες στιγμές για τραυματία από φωτιά στην Κέρκυρα: Μεταφέρεται στην Αθήνα μέσω «αέρος» (βίντεο)

Κρίσιμες στιγμές για τραυματία από φωτιά στην Κέρκυρα: Μεταφέρεται στην Αθήνα μέσω «αέρος»  (βίντεο)

Επιβεβλημένη κρίθηκε η μεταφορά ενός 58χρονου από την Κέρκυρα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο άτυχος άνδρα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε πυρκαγιά που ξέσπασε στην οικία του, στο Μαντούκι.

Η κατάσταση της υγείας του άνδρα παραμένει κρίσιμη και για τον λόγο αυτό γίνονται συντονισμένες ενέργειες απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Διοίκηση Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ΕΚΑΒ, Αυτοδιοίκηση), ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η αεροδιακομιδή του στην Αθήνα, μέσω της βάσης του ΕΚΑΒ στο Άκτιο.

Η υπόθεση:
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς προχθές το βράδυ, σε τριώροφη μονοκατοικία στο Μαντούκι Κέρκυρας. Η πύρινη λαίλαπα κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να τυλίξει στις φλόγες το παλιό αρχοντικό με συνέπεια να κινδυνέψουν οι ένοικοί της. Στην απόγνωσή της μία γυναίκα, που έμενε στον τρίτο όροφο μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες να «καταπίνουν» το σπίτι της, πήδηξε με το 13χρονο κοριτσάκι της στο κενό. Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν και αποτυπώνονται στο επόμενο βίντεο είναι δραματικές…

Ο άνδρας της που εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι και κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του τρίτου ορόφου σπιτιού, διασώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας οι οποίοι κατάφεραν να τον πλησιάσουν, με ανυψωτικό μηχάνημα.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται διασωληνωμένος καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα. Με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και ο ένοικος του δευτέρου ορόφου της μονοκατοικίας.

Το γεγονός προκάλεσε τον πανικό στην περιοχή, καθώς το Μαντούκι είναι πυκνοκατοικημένο, με τα σπίτια, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αρκετά παλιά με επένδυση από ξύλο, να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Δείτε τα βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.