Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλίας: Λαθροθήρας άνοιξε πυρ εναντίον μέλους οικολογικής οργάνωσης

Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλίας: Λαθροθήρας άνοιξε πυρ εναντίον μέλους οικολογικής οργάνωσης

Πρωτοφανείς καταστάσεις στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου – Στροφυλίας στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας, καταγγέλλονται από μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέλος της Κίνησης βρέθηκε χθες, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στην περιοχή και δέχθηκε, μαζί με φίλους τους, τα πυρά λαθροθήρα που βρισκόταν πάνω σε τζετ σκι.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, χθες στις 4 το απόγευμα κι ενώ βρισκόταν στην λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου μαζί με φίλους του και προσπάθησε να καταγράψει μια ακόμη παράνομη επιδρομή λαθροθήρων.

Προσέγγισε το σημείο όπου βρίσκονταν ένας λαθροθήρας με τζετ σκι κι εκείνος πυροβόλησε εναντίον τους χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσει. Η παράνομη δράση του λαθροθήρα συνεχίστηκε και στο σημείο έφθασαν δύο περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

Το μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας που δέχθηκε την επίθεση και η παρέα του κλήθηκαν κι έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντός του Λιμεναρχείου Πάτρας καθώς υπήρξε αρχικά διαφωνία για το ποια υπηρεσία έπρεπε να αναλάβει το συμβάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε βάρος του λαθροθήρα, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράβαση του νόμου περί όπλων και παράβαση του νόμου περί θήρας, καθώς στην εν λόγω προστατευόμενη περιοχή απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.