Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες όταν έκαναν ανάληψη από την τράπεζα (φώτο)

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που ξάφριζαν ανυποψίαστους πολίτες όταν έκαναν ανάληψη από την τράπεζα (φώτο)

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία από τους επτά ληστές που είχαν διαπράξει συστηματικά κλοπές και ληστείες σε βάρος ανθρώπων που είχαν κάνει πρόωρα αναλήψεις χρημάτων από τις τράπεζες.

Οι ληστές είχαν συστήσει από τον περασμένο Ιούλιο σπείρα με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ατόμων για τα οποία γνώριζαν ότι έχουν στην κατοχή τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές, οι ληστές είναι οι εξής:
1) ΣΑΜΑΡΑ Στέλιο του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα στις 15-6-1994 στη Βέροια

2) ΝΤΙΝΑ Βασίλειο του Χρήστου και της Θέκλας, γεννηθέντα στις 8-12-1984 στη Φλώρινα

3) ΣΑΜΑΡΑ Τριαντάφυλλο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 8-11-1987 στη Βέροια

4) ΡΙΣΤΕΜΟΓΛΟΥ-ΡΙΣΤΕΜ Δημήτριο του Βασιλείου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 2-3-1980 στο Διδυμότειχο

5) ΡΙΣΤΕΜΟΓΛΟΥ-ΡΙΣΤΕΜ Αλκιβιάδη του Βασίλειου και της Αναστασίας, γεννηθέντα στις 21-12- 1977 στο Άργος

6) ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ Θεοφάνη του Θεοδώρου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 18-5-1990 στα Γιαννιτσά Πέλλας

7) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Διονύσιο του Ανδρέα και της Ευφροσύνης, γεννηθέντα στις 7-6-1989 στην Κοζάνη

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Τα μέλη της σπείρας την είχαν στήσει έξω από τράπεζες παρακολουθώντας τις κινήσεις πελατών που πραγματοποιούσαν χρηματικές συναλλαγές. Συγκεκριμένα, ένας εκ των δραστών έμπαινε στο υποκατάστημα και προσποιούμενος τον πελάτη στοχοποιούσε άτομα που προέβαιναν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια έβγαινε από την τράπεζα μαζί με υποψήφιο θύμα του και παράλληλα ειδοποιούσε τους συνεργούς του, δίνοντας τους περιγραφή καθώς και πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης και κατεύθυνσής του. Στη συνέχεια, οι συνεργοί του το εντόπιζαν και το ακολουθούσαν, με τη χρήση οχημάτων, μέχρι του σημείου όπου εξασφάλιζαν ευνοϊκές συνθήκες για να μπορέσουν να κάνουν την ληστεία.
Οι δράστες, είτε επιτίθεντο στα θύματα τους στον δρόμο είτε τα αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τις τσάντες με τα χρήματα την ώρα που βρίσκονταν στα οχήματα τους είτε εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία παραβίαζαν τα οχήματα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.