Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει το Αίγιο: Χειροπέδες σε 13 άτομα – Στις 315.000 ευρώ η λεία τους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει το Αίγιο: Χειροπέδες σε 13 άτομα – Στις 315.000 ευρώ η λεία τους

Οι Αστυνομικές Αρχές, εξάρθρωσαν σπείρα η οποία διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και σπίτια, δρώντας σε Αιγιαλεία και Πάτρα.

Αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, πέρασαν συνολικά χειροπέδες σε 13 άνδρες, ηλικίας από 16 έως 41 ετών, ενώ την ίδια ώρα αναζητούνται για τις ίδιες υποθέσεις ακόμη τρεις άνδρες, ηλικίας από 19 έως 33 ετών.

  • Στα 315.000 ευρώ υπολογίζεται η λεία της σπείρας

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει κατά ομάδες των έξι ατόμων επτά ληστείες σε φαρμακείο πρατήρια υγρών καυσίμων, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και εναντίον τριών πεζών, 31 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, πέντε διαρρήξεις σε σπίτια, τρεις διαρρήξεις στον ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, στο δημαρχείο Αιγίου και στον ΕΦΚΑ Αιγίου, 19 κλοπές οχημάτων κ.ά.

Από την δράση τους, που είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017, τα μέλη σπείρας είχαν αποκομίσει περίπου 315.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, τόνισε ότι «και αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας» και συνεχάρη όλους τους αστυνομικούς, «για τη σημαντική συνδρομή τους στις έρευνες και στις συλλήψεις των δραστών».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της σπείρας σημειώνοντας ότι «η αποδόμησή της είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της».

  • Η σπείρα κινούνταν πάντα με κλεμμένα ΙΧ

Σχετικά με τη δράση της σπείρας, ο διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, αστυνομικός διευθυντής Ανδρέας Τσαπικούνης, είπε ότι τα μέλη της κινούνταν πάντα με κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία ενίοτε τα χρησιμοποιούσαν για να παραβιάζουν κυρίως καταστήματα.

Επίσης, είχαν στοχοποιήσει επιχειρήσεις ή δημόσιους οργανισμούς που διέθεταν χρηματοκιβώτια, τα οποία συνήθως τα μετέφεραν σε ασφαλές για αυτούς σημεία, προκειμένου να τα διαρρήξουν.

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης που λάμβαναν τα μέλη της σπείρας για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, απέφευγαν να έχουν μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.