ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αττική: Σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες για παιδική πoρνογραφία

Αττική: Σχηματίστηκαν τέσσερις δικογραφίες  για παιδική πoρνογραφία

Τέσσερις σοκαριστικές υποθέσεις παιδικής πoρνογραφίας εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχημάτισε δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τεσσάρων με τον ένα να συλλαμβάνεται.

Ένας, μάλιστα 53χρονος συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο το 2017 και αντάλλαξαν γυμνeς φωτογραφίες. Οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται για παιδική πορνoγραφία είναι ηλικίας 18, 21 και 53 ετών, ενώ όλοι διαμένουν σε περιοχές της Αττικής. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από ψηφιακή ανάλυση και διαδικτυακής έρευνας, εντόπισε τους συγκεκριμένους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνoγραφίας ανηλίκων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, ο 53χρονος κατηγορούμενος συνομιλούσε διαδικτυακά με 14χρονο, το 2017, ενώ αντάλλαξαν γυμνeς φωτογραφίες, καθώς και μηνύματα εpωτικού περιεχομένου.

Από την αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων, ενώ εντοπίστηκε και ο τόπος κατοικίας τους. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πριν από λίγες ημέρες, στις οικίες των κατηγορούμενων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κάρτα ψηφιακής αποθήκευσης (SD), καθώς 3 κάρτες τηλεφωνικών συνδέσεων (SIM).

Ταυτόχρονα, από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, στις τρεις περιπτώσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ισάριθμων κατηγορούμενων σε παράνομη δραστηριότητα, ενώ στην τέταρτη περίπτωση, του 36χρονου, βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνoγραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Όσον αφορά τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.