ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κωνσταντοπούλου: Απάνθρωπη μεταχείριση στον Βίνικ – Κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κωνσταντοπούλου: Απάνθρωπη μεταχείριση στον Βίνικ – Κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ – γνωστού και ως Mr Bitcoin – κατήγγειλε πως ο πελάτης της βιώνει απάνθρωπη μεταχείριση.

Την κινητοποίηση των υπερμάχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας πως ο Αλεξάντερ Βίνικ βιώνει απάνθρωπη συμπεριφορά και βασανιστήρια, με την ίδια να μην έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του για περισσότερες από 60 ώρες, αν και μετέβη στο Παρίσι, όπου εκδόθηκε από την Ελλάδα ο Mr Bitcoin.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ωμή και κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα τόσο των δικηγόρων, όσο και των κρατουμένων.

Σε ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε ότι ο Ρώσος υπήκοος Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος διανύει την 37η ημέρα της απεργίας πείνας, μεταφέρθηκε βίαια από το νοσοκομείο στην Αθήνα την Πέμπτη, αφού του απαγορεύθηκε να επικοινωνήσει μαζί της.

Η ίδια ανέφερε πως ενημερώθηκε από τη γιατρό του, τρεις ώρες αργότερα, όταν την κάλεσε για να συναντηθεί με τον πελάτη της. Όπως πρόσθεσε, η γιατρός περιέγραψε ένα σκηνικό τρόμου με αστυνομικούς και ένοπλους άνδρες, οι οποίοι διέταξαν τους γιατρούς να υπογράψουν για το εξιτήριο από το νοσοκομείο, αν και ο Αλεξάντερ Βίνικ που εξαιρετικά αδύναμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο Βίνικ δεν κατηγορείται για οποιοδήποτε βίαιο έγκλημα που θα «δικαιολογούσε» αυτήν την υπερβολική ένοπλη αστυνομική παρουσία, ούτε αντιμετωπίζει καμία κατηγορία στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.