«Απόβαση» άνω των 400 αλλοδαπών στη Λέσβο – Τούρκοι: «Εδώ είναι το πέρασμα» – Πάνω από 6.000 ακόμα περιμένουν! (upd)

«Απόβαση» άνω των 400 αλλοδαπών στη Λέσβο – Τούρκοι: «Εδώ είναι το πέρασμα» – Πάνω από 6.000 ακόμα περιμένουν! (upd)

Συνολικά 400 αλλοδαποί αγνώστων στοιχείων έχουν φθάσει μέχρι στιγμής σε παραλίες της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου.Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις απέναντι από την Λέσβο ακτές της Τουρκίας περιμένουν με σκοπό να έρθουν στην Λέσβο πάνω από 6000 μετανάστες…

Περί τα οχτώ περιστατικα μέτρα από τα ξημερώματα το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κάποια από τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην οριογραμμή με 250 αλλοδαπούς που ξεκίνησαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια όπως μεταδίδει το stonisi.gr ενώ συνεχώς αυξάνονται.

Με τέσσερις βάρκες έφθασαν στις περιοχές Σκάλες Συκαμνιάς και νότια του αεροδρομίου της Μυτιλήνης. Πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 4 περιστατικά σε εξέλιξη.

Μετά τις 6 το πρωί στη Σκάλα Συκαμνιάς έφτασαν 74 άτομα από το Αφγανιστάν, πάνω από 20 παιδιά, στην Εφταλου 53 πανω από 30 παιδιά και εκεί από το Αφγανιστάν, ενώ 2 βάρκες έφτασαν και στην περιοχή του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Ελέγχους πραγματοποιούν οι Αρχές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ζητώντας διαβατήρια, ενώ για εξακρίβωση στοιχείων οδηγούνται στη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ΥΠΕΣ Σοϊλού ανέφερε πως «μέχρι τις 9.55 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358. Ανοίξαμε τις πόρτες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να μείνουν στην Τουρκία ή να αποχωρήσουν».

Τούρκος διακινητής: Το πέρασμα είναι από το Αιγαίο

Μιλώντας σε τουρκικά Μέσα, ένας φερόμενος ως Τούρκος διακινητής δηλώνει ότι «οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή. Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν, το πέρασμα είναι εδώ. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7-8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι, αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20-25 λεπτά».

O φερόμενος ως Τούρκος διακινητής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, ομολογεί κυνικά πως για κάθε βάρκα που στέλνει στην Ελλάδα έχει καθαρό κέρδος 2.000 αλλά πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές. Έχει κόστος 7 – 8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 αν και μπορούν να μπουν 45, όμως για την ασφάλειά τους δεν μπαίνουν τόσοι πολλοί. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20-35 λεπτά», λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.