ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έρχονται 2.000 «ευάλωτοι»: Χωρίς διακοπή οι μεταφορές αλλοδαπών από τα νησιά στην «ενδοχώρα»

Έρχονται 2.000 «ευάλωτοι»: Χωρίς διακοπή οι μεταφορές αλλοδαπών  από τα νησιά στην «ενδοχώρα»

Ασταμάτητες είναι οι μεταφορές αλλοδαπών από τα νησιά στην περίφημη «ενδοχώρα» που τους χωρά όλους.

Έτσι σύμφωνα με νέες πληροφορίες τουλάχιστον 2.000 «ευάλωτοι στον κορωνοϊό» αλλοδαποί που παρά την «αδυναμία» τους ήρθαν μια χαρά στα νησιά θα μεταφερθούν «προσωρινά» σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα είτε στα νησιά από τους καταυλισμούς είτε στην ενδοχώρα προκειμένου να «προστατευτούν».

Αυτό επεσήμανε ο… Τζιανλούκα Ρόκο. Πρόκειται για τον επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ότι η μεταφορά αφορά σε άτομα που κρίνονται ευάλωτα απέναντι στην πανδημία, κάτι που για παράδειγμα περιλαμβάνει όλους όσοι είναι άνω των 65 ετών, ακόμα και αν δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Ο οργανισμός μετανάστευσης, στην ενδοχώρα, και η ύπατη του ΟΗΕ για τους «πρόσφυγες», στα νησιά, αναζητούν θέσεις φιλοξενίας για τη διαμονή αυτών των ανθρώπων «μέχρι ο κορονοϊός να μην είναι πλέον απειλή», είπε ο Ρόκο.

Ο οργανισμός εξήγησε ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου, επιχειρεί να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα στο πρόγραμμα φιλοξενίας ξενοδοχεία στην ενδοχώρα «και όχι να σταματήσει το τρέχον πρόγραμμα φιλοξενίας σε αυτά».

Όπως διαβεβαίωσε, «υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδοχείων να φιλοξενήσουν μετανάστες σε αυτή τη φάση και για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα».

Για την «αποσυμφόρηση» των νησιών οι ελληνικές αρχές και ο οργανισμός εργάζονται μάλιστα στην κατεύθυνση της δημιουργίας 5.000 θέσεων «τους επόμενους δύο μήνες», σε υπάρχοντες καταυλισμούς , κτιρίων που θα διαμορφωθούν σε διαμερίσματα και προκατασκευασμένα σπίτια!

Με λίγα λόγια οι «προσωρινοί» -κατά τα άλλα- καταυλισμοί μετατρέπονται σταδιακά σε πόλεις.

Μεταξύ άλλων επεκτείνεται η δομή στη Νέα Καβάλα «και υπάρχουν και άλλες τοποθεσίες που εξετάζουμε, ιδιωτικές και δημόσιες ιδιοκτησίες, και περιμένουμε το πράσινο φως από την κυβέρνηση σε ποιες από αυτές θα προχωρήσουμε», είπε ο Ρόκο!

Δηλαδή να δημιουργηθούν πόλεις αλλοδαπών σε πολλά ανά την επικράτεια σημεία. Και αυτό είναι μάλλον η αρχή.

Μάλιστα ο οργανισμός μετανάστευσης ανέλαβε πρόσφατα και το… μάνατζμεντ των νέων δομών στη Μαλακάσα και τις Σέρρες.

Νέα γενιά… δομών!

Ο κ. Ρόκο επισήμανε ότι «οι δύο δομές παραμένουν κλειστές λόγω της καραντίνας και στη συνέχεια το ερώτημα είναι σχετικά με τη συνθήκη υπό την οποία θα λειτουργήσουν, εάν θα είναι ανοιχτές ή ελεγχόμενες» και προσέθεσε ότι «η τάση είναι η “νέα γενιά των δομών” να είναι ελεγχόμενες, ώστε οι διαμένοντες να μπορούν να βγουν και να μπουν με συγκεκριμένους κανόνες».

Μόλις 200 μετανάστες ενδιαφέρθηκαν για τις εθελούσιες επιστροφές

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με το νέο πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών που είχε ανακοινώσει πρόσφατα η επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του οργανισμού επισήμανε ότι η δημοσιοποίηση του προγράμματος στους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι σήμερα περισσότερα από 200 άτομα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.