Σύμφωνα με πληροφορίες, απελευθερώθηκε ο ένας εκ των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων, τους οποίους από χθες αργά τη νύχτα κρατούν ομήρους ο Αλβανός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι και δύο συνεργοί του, στη φυλακή του Μαλανδρίνου, στη Φωκίδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπάλληλος διέφυγε της ομηρείας του, επωφελούμενος της αναστάτωσης που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής. Οι υπόλοιποι ανθρωποφύλακες παραμένουν όμηροι του κακοποιού, ενώ οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους με τα ανταλλάγματα, που απαιτεί ο Αλκέτ Ριζάι, συνεχίζονται.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από το εσωτερικό των φυλακών, έξι άλλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν εγκλωβισθεί μέσα σε πτέρυγα της φυλακής, όταν σήμανε συναγερμός και «έπεσε» το σύστημα ασφάλισης των θυρών, απελευθερώθηκαν και με γερανό της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον χώρο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και άνδρες των ΕΚΑΜ, εξακολουθούν να περιφρουρούν τον χώρο της φυλακής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr