Σέρρες: Η «προσωρινή κλειστή δομή» αλλοδαπών μετατράπηκε σε «μόνιμη & ανοικτή» – Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αλλά…

Σέρρες: Η «προσωρινή κλειστή δομή» αλλοδαπών μετατράπηκε σε «μόνιμη & ανοικτή» – Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται αλλά…

Ένα ανησυχητικό φαινόμενο σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου η δομή στην τοποθεσία Κλειδί Σιντίκης μετατράπηκε «εν μία νυκτί» από «κλειστή» σε «ανοικτή, κάτι που έκανε έξαλλους τους κατοίκους καθώς βλέπουν μία νέα Μόρια στην περιοχή τους.

Βέβαια, να θυμηθούμε ότι στα μέσα Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής είχε αλλάξει σε 24 ώρες την αρνητική απόφασή του και εν τέλει αποδέχθηκε εκεί την δημιουργία της «δομής».

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα πρόκειται για «Δομή Κλειστού Τύπου», μετά τον πρώτο μήνα λειτουργίας μετατράπηκε σε «Ανοιχτού Τύπου» υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, καθώς και εντάσεις στο Δ.Σ. Σιντικής.

Το πρωί της Δευτέρας, οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης, κ.κ. Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Φώτη Δομουχτσίδη, προκειμένου να τον καλέσουν να παραιτηθούν από κοινού, ώστε ν’ ασκηθεί πίεση προς το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος αντιπολίτευσης, είχαν δεσμευτεί δημόσια τον περασμένο Μάρτιο, πως θα παραιτηθούν από τις θέσεις τους εάν η Δομή Μεταναστών στο Κλειδί, συνεχίσει να λειτουργεί παραπάνω από έναν μήνα, όπως φέρεται να τους είχε υποσχεθεί ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης, όταν επισκέφθηκε την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο ο δήμαρχος Σιντικής, που απουσίαζε από το γραφείο του, ενημέρωσε την αντιπολίτευση πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ζητώντας τους να το πράξουν οι ίδιοι εάν το επιθυμούν. Η κίνηση αυτή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασίες από κατοίκους της περιοχής, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το δημαρχείο, στο Σιδηρόκαστρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.