ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καμπανάκι» κινδύνου για τις πλατφόρμες διαδικτυακών παιχνιδιών: «Προσεγγίζουν τους νέους για σεξουαλική εκμετάλλευση»

«Καμπανάκι» κινδύνου για τις πλατφόρμες διαδικτυακών παιχνιδιών: «Προσεγγίζουν τους νέους για σεξουαλική εκμετάλλευση»

Στον κίνδυνο «ψαρέματος» νέων μέσα από διαδικτυακά chatrooms και δη πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ηρακλής Μοσκώφ, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης πολλαπλασιάστηκε η πορνογραφία.

Περιγράφοντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τα ζητήματα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων εν μέσω της κρίσης του COVID-19 στην αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης ανθρώπων, ο κ. Μοσκώφ, επισήμανε ότι η υγειονομική κρίση δημιούργησε το περιθώριο για εμφάνιση νέων ή επιδεινούμενων μορφών εκμετάλλευσης λόγω της κοινωνικής απομόνωσης ή της αυξημένης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση έχει προσαρμοστεί, με διάφορες μορφές διαδικτυακού trafficking. Σε αυτή τη διαπίστωση συντείνουν τα αποδεικτικά στοιχεία για πολλαπλασιασμό της πορνογραφίας κατά τη διάρκεια της κρίσης, η οποία τροφοδοτεί τη ζήτηση για σεξουαλική εκμετάλλευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και κάνοντας ειδική μνεία στους νέους, πρόσθεσε: «Επίσης, λόγω της εργασίας από απόσταση, αλλά και των κλειστών σχολείων, οι δράστες αναπτύσσουν νέους τρόπους στόχευσης των υποψήφιων θυμάτων τους στο διαδίκτυο. Όσον αφορά τους νέους, η προσέγγιση γίνεται μέσω των διαδικτυακών συζητήσεων ακόμα περισσότερο και μέσω ακόμα από πλατφόρμες με βιντεοπαιχνίδια και άλλες μορφές επικοινωνίας μαζί τους».

Ο ίδιος εστίασε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα εκπαίδευσης της μαθητικής κοινότητας, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη σεξουαλική αγωγή και την αναπαραγωγική υγεία, με στόχο την προστασία των νέων από φαινόμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Μιλώντας, γενικότερα για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης ανθρώπων, ο Ηρακλής Μοσκώφ, τόνισε ότι η κρίση αυτή επιβαρύνει δυσανάλογα την ήδη ευάλωτη θέση των θυμάτων, ενώ εξέφρασε ανησυχίες για αρνητικές συνέπειες στην προστασία των θυμάτων από την αναβολή δικών λόγω των κλειστών δικαστηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.