Επίθεση με οξύ: «Μπορεί να πίστευε κάτι για εμένα που δεν ισχύει» λέει η 34χρονη για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

Επίθεση με οξύ: «Μπορεί να πίστευε κάτι για εμένα που δεν ισχύει» λέει η 34χρονη για τη μαυροφορεμένη γυναίκα

Την άκρη του νήματος στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε 34χρονη προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρχές.

Ήδη οι αστυνομικοί του τμήματος της Ασφάλειας Καλλιθέας συνομίλησαν με την 34χρονη που συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Θριάσιο τόσο την Κυριακή όσο και το Σάββατο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η γυναίκα «δεν είναι σε καλή κατάσταση». Ο Απόστολος Λύτρας εξέφρασε την ενόχλησή για την αναμόχλευση της προσωπικής της ζωής, ενώ ξεκαθάρισε και παρανοήσεις που έχουν διαδοθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη κατάθεση της 34χρονης μέσω της οποίας στοχοποιεί κάποια συνάδελφό της, την οποία και διέψευσε. «Αυτό που είπε είναι ότι: μην ασχολείστε με την προσωπική μου ζωή, να δούμε σε κάτι άλλο, αν υπάρχει», εξήγησε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι η κοπέλα ζήτησε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποια είχε κάποια εμμονή μαζί της, σε συνδυασμό με το ότι ήξερε καλά το χώρο της εργασίας.

Επανάλαβε πάντως ότι η γυναίκα δεν είχε δεχθεί απειλές και παραδέχθηκε ερωτηθείς σχετικά ότι οι αστυνομικές έρευνες είναι στα «τυφλά».

Ο ίδιος καταδίκασε τα μηνύματα από κάποιες γυναίκες που «είναι σαν να αναρωτιούνται το τι έκανε», τονίζοντας ότι τίποτε δε θα δικαιολογούσε την επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, παρομοιάζοντας την παραπάνω κατηγορία με εκείνη της απόδοσης ευθύνης στο θύμα οικογενειακής βίας.

«Δεν ξέρω αν είμαστε κοντά, αλλά θεωρώ ότι αν υπήρχαν κάποια στοιχεία, θα είχαμε φτάσει στη λύση του εγκλήματος, όσο περνά ο καιρός, ανησυχώ», κατέληξε ο δικηγόρος.

«Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για την προσωπική μου ζωή, χωρίς όμως να ισχύει»

Υπενθυμίζεται ότι η 34χρονη είχε υπογραμμίσει στον δικηγόρο της πως δεν πιστεύει ότι το χτύπημα που δέχθηκε ήταν λόγω της προσωπικής της ζωής.

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή. Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα, χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε», φέρεται να είπε η 34χρονη.

Σημειώνεται πάντως ότι πρώην αστυνομικός ο οποίος συχνάζει δίπλα από την επιχείρηση όπου έγινε η επίθεση, υποστηρίζει πως για πέντε ημέρες μία γυναίκα πηγαινοερχόταν στην περιοχή και οι κινήσεις της έμοιαζαν ύποπτες καθώς επεξεργαζόταν τον χώρο. Ο μάρτυρας μίλησε στον Alpha για την ύποπτη γυναίκα, την ώρα που η δράστις όπως φαίνεται, είχε ελέγξει την κάθε της κίνηση προσεκτικά, ώστε να διαφύγει γρήγορα και να μην γίνει αντιληπτή από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, την ώρα που η αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες προσπαθώντας να φτάσει στα ίχνη της.

Ψυχολόγος: Ηθελε να καταστρέψει την ζωή της

Νωρίτερα, στον ΣΚΑΪ η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, έκανε λόγο για μια επίθεση που δεν είχε στόχο να σκοτώσει την 34χρονη γυναίκα, αλλά να της καταστρέψει την ζωή.

«Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος. Δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν να καταστρέψει τη ζωή της», είπε χαρακτηριστικά. «Από τα όσα έχουν προκύψει, βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης», συνέχισε η ψυχολόγος.

Επίθεση με βιτριόλι: Πού εστιάζουν οι έρευνες των αρχών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους τους οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από το κινητό της 34χρονης ενώ έχουν θέσει στο μικροσκόπιο και υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν σχετικά στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν την πορεία που ακολούθησε η δράστις της επίθεσης. Παράλληλα, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους για το καυστικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.