ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας Ε. Τοπαλούδη: «Βρήκαμε πολλές χιλιάδες ψυχές στο πλευρό μας»

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας Ε. Τοπαλούδη: «Βρήκαμε πολλές χιλιάδες ψυχές στο πλευρό μας»

Η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, είπε το δικό της «ευχαριστώ» σε όλους όσους της συμπαραστάθηκαν σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούσαν και τους έδωσαν θάρρος να αντέξουν και να συνεχίσουν.

Με δήλωσή της, η οικογένεια ευχαριστεί αρχικά τους Λιμενικούς στη Ρόδο, τον ιατροδικαστή του νησιού, καθώς και τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές, τονίζοντας πως απέδωσαν δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η οικογένεια ευχαριστεί τους δικηγόρους, καθώς και τους δημοσιογράφους που κατέγραψαν τα γεγονότα.

Κυρίως, ωστόσο οι γονείς και ο αδερφός της Ελένης Τοπαλούδη ευχαριστούν τους απλούς πολίτες, από κάθε γωνιά της χώρας και από το εξωτερικό, οι οποίοι τους έδωσαν θάρρος και κουράγιο για να αντέξουν.

«Μπορεί να χάσαμε την Ελενίτσα μας μ’ αυτόν τον φρικιαστικό τρόπο, βρήκαμε πάντως πολλές χιλιάδες ψυχές Ελένης στο πλευρό της οικογένειάς μας! Ο πόνος μας είναι αβάσταχτος, κάποιες στιγμές όμως μοιραζόμαστε με όλους εσάς αυτόν τον ψυχικό Γολγοθά κι αυτό μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς», έγραψε η οικογένεια στην ανοικτή επιστολή της.

Τονίζουν δε πως συνεχίζεται ο αγώνας όλων να μην υπάρξει κανένα άλλο τέτοιο περιστατικό.

Ένοχοι για βιασμό και δολοφονία και οι δύο κατηγορούμενοι

Σημειώνεται ότι και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν στα μέσα Μαΐου ομόφωνα ένοχοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της δολοφονίας και ποινή κάθειρξης 15 ετών για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 2018, όταν εντοπίστηκε στην παραλία Φώκια στη Ρόδο, το άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η φοιτήτρια, προτού δολοφονηθεί, κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δύο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να βιάσουν την 21χρονη, όταν η τελευταία αρνήθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί τους. Αφού τη χτύπησαν στο πρόσωπο και την κακοποίησαν, τελικά τη βίασαν υπό την απειλή ενός μαχαιριού.

Υπό τον φόβο της καταγγελίας του περιστατικού, οι δύο κατηγορούμενοι σκότωσαν τη φοιτήτρια, ρίχνοντας το βαριά τραυματισμένο σώμα της σε γκρεμό, ύψους 10 μέτρων. Ο θάνατος του νεαρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε συνέπεια πνιγμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού, υποστηρίζοντας ότι η ερωτική συνεύρεση ήταν προϊόν συναίνεσης. Όσον αφορά τη δολοφονία, ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.