Καλαμάτα: Εξελίξεις στην εξάρθρωση της οργάνωσης των «11» – Εξετάζεται η σχέση τους με τεράστια ληστεία του 2004

Καλαμάτα: Εξελίξεις στην εξάρθρωση  της οργάνωσης των «11»  – Εξετάζεται η σχέση τους με τεράστια ληστεία του 2004

Στην προέλευση των χρημάτων με τα οποία οι 11 συλληφθέντες στην Καλαμάτα είχαν κατορθώσει να ελέγχουν καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια στην πόλη, στρέφουν πλέον τις έρευνές τους οι αστυνομικές αρχές.

Εξετάζεται, μάλιστα, το σενάριο τα χρήματα αυτά να προέρχονται από την μεγάλη κλοπή στην Τράπεζα της Ελλάδος, την 1η Οκτωβρίου του 2004, όπως μετέδωσε το eleftheriaonline.gr.

Ο 45χρονος, φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματική οργάνωσης, είχε κριθεί ένοχος για την κλοπή από το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας, στο υποκατάστημα της Καλαμάτας και για τον λόγο αυτό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ωστόσο, όπως τονίζεται, ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ την κατηγορία.

Μέχρι και σήμερα, όμως, δεν έχουν βρεθεί τα 4,7 εκατ. ευρώ από τα 5,9 εκατ. που είχαν κλαπεί τότε.

Πλέον οι διωκτικές αρχές καλούνται να συνδέσουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης με τη μεγάλη κλοπή από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εννέα μήνες παρακολούθηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης
Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας βρισκόντουσαν για εννέα μήνες οι συλληφθέντες στην υπόθεση της Καλαμάτας, σύμφωνα πάντα με τον τοπικό ιστότοπο.

Τελικά, την Τρίτη, οι αρχές προχώρησαν στις συλλήψεις με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της ΟΠΚΕ σε Καλαμάτα και Αθήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, έχει προκύψει εμπλοκή για 12 άτομα και συνελήφθησαν 11, καθώς και μια γυναίκα η οποία δεν σχετίζεται με τη δράση της οργάνωσης. Η γυναίκα συνελήφθη και χθες αφέθηκε ελεύθερη αφού ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τον Νοέμβριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στην εισαγγελέα Καλαμάτας. Πλέον αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της κακουργηματικής εκβίασης από κοινού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής και παραβάσεις των νόμων περί αναβολικών, όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για να απολογηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας το προσεχές Σάββατο και την Κυριακή.

Οι κατηγορίες για εκβιασμό και «ξέπλυμα»
Δύο από τους συλληφθέντες, ένας 34χρονος Σέρβος και ένας 33χρονος, κατηγορούνται ότι μαζί με τον φερόμενο ως αρχηγό πραγματοποιούσαν εκβιάσεις και κατ’ εντολή του ξυλοκόπησαν στις 25 Ιανουαρίου συγγενή του ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ανταγωνιστική επιχείρηση.

Όσον αφορά την υπόθεση για το «ξέπλυμα» χρήματος, η ασφάλεια Καλαμάτας ασχολούταν ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πέρα από τις συνομιλίες στα τηλέφωνα, γίνονταν παρακολουθήσεις με φυσικό τρόπο, ενώ μέσα στο διάστημα στο οποίο συγκεντρώνονταν τα στοιχεία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους στην Αθήνα, για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα με τη φωνή που άκουγαν στο τηλέφωνο, αλλά και να διασταυρώσουν στοιχεία, που προέκυπταν όσο περνούσε ο καιρός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης, φαίνεται να στάθηκε ο ξυλοδαρμός και οι απειλές στον άνδρα στις 25 Ιανουαρίου και η μήνυση που κατέθεσε ένα μήνα μετά κατά του συγγενικού του προσώπου για ηθική αυτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.