Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι δουλέμποροι «διαφημίζουν» την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα με φορτηγά πλοία

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι δουλέμποροι «διαφημίζουν» την είσοδο παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα με φορτηγά πλοία

Το καλοκαίρι έφτασε και οι διακινητές φαίνεται ότι προετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς φτιάχνοντας μηχανές και φουσκωτά για να στοιβάξουν παράνομους μετανάστες.

Εντύπωση προκαλεί ότι δημοσιεύτηκαν στο Facebook όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής»,για πρώτη φορά βίντεο ακόμα και από τα περίφημα ταξίδια που οργανώνουν Τούρκοι δουλέμποροι με φορτηγά πλοία. Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Μαρτίου αναρτήθηκαν δύο βίντεο από το ταξίδι του παλιού δεξαμενόπλοιου, το οποίο προκάλεσε συναγερμό σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ. Πρόκειται για το πλοίο-«φάντασμα», ηλικίας 52 ετών, το οποίο προσάραξε λόγω κακοκαιρίας έξω από το λιμάνι της Τζιας.

Το ακαταχώρητο φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία. Στο εσωτερικό του επέβαιναν 193 παράνομους μετανάστες, με τους διακινητές να κάνουν εκτιμώμενο τζίρο περίπου 1.000.000 ευρώ για ένα δρομολόγιο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στα βίντεο γίνεται φανερό ότι πρόκειται για ένα πολύ παλιό και σκουριασμένο δεξαμενόπλοιο.

Πρόσφυγες και μετανάστες φαίνονται στοιβαγμένοι στα αμπάρια και σε κάθε άλλο εσωτερικό χώρο του πλοίου.

Στο κατάστρωμα βρίσκονται αλλοδαποί μαζί με άτομα που δεν μοιάζουν με πρόσφυγες αλλά με πλήρωμα. Τα βίντεο γυρίστηκαν πριν την προσάραξη του πλοίου στην Τζια, με σκοπό να «διαφημιστούν» από τους δουλέμπορους τα επόμενα ταξίδια με φορτηγά πλοία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.