ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Νάξος: Χειροπέδες σε πέντε άτομα – Έκλεψαν 72.390 ευρώ και 10.000 λίρες Αγγλίας

Νάξος: Χειροπέδες σε πέντε άτομα – Έκλεψαν 72.390 ευρώ και 10.000 λίρες Αγγλίας

Χειροπέδες σε πέντε άτομα πέρασαν οι αρχές της Νάξου, καθώς φέρεται να έκλεψαν 72.390 ευρώ και 10.000 λίρες Αγγλίας από ένα σπίτι.

Υπόθεση κλοπής σε κατοικία στη Νάξο κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνέλαβαν συνολικά πέντε άτομα, ηλικίας από 17 έως 54 ετών.

Πρόκειται, ειδικότερα, για τρεις ημεδαπούς και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης, με τους δράστες να εκμεταλλεύονται την ολιγόωρη απουσία της ενοίκου.

Έτσι, κατάφεραν να αρπάξουν το ποσό των 72.390 ευρώ, καθώς και των 10.000 λιρών Αγγλίας.

Και οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Συμβουλές της ΕΛΑΣ
Στον απόηχο της παραπάνω υπόθεσης, η Ελληνική Αστυνομία υπενθύμισε στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του σπιτιού:

  • Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μηχανισµό αυτόματου κλεισίματος πόρτας
  • Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας
  • Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόµα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστηµα
  • Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σας ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο
  • Τα συστήµατα ασφαλείας της κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σας επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τους επισκέπτες σας

Επίσης:

  • Μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα, χωρίς να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη
  • Μην αφήνετε ποτέ τις πόρτες των εξόδων κινδύνου ανοιχτές µε στηρίγματα
  • Αποφεύγετε να αφήνετε ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών
  • Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους
  • Να ελέγχετε και να επιτηρείτε το ιδιωτικό προσωπικό που επιλέγετε για την κατοίκων παροχή υπηρεσιών.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη:

  • Όταν μετακοµίζετε να αλλάζετε τις κλειδαριές και τα κλειδιά. Μην αφήνετε δεύτερα κλειδιά της οικίας σας, κάτω από γλάστρες ή χαλάκια.
  • Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας
  • Τα γκαράζ και οι αποθηκευτικοί χώροι είναι στόχος.
  • Μία καλή λύση θα ήταν, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, να εγκαταστήσετε ένα σύστηµα συναγερµού – ασφαλείας, σε εμφανές σημείο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.