ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κιλκίς: Ελεύθεροι υπό όρους οι αστυνομικοί για τις λαθρανασκαφές

Κιλκίς: Ελεύθεροι υπό όρους οι αστυνομικοί για τις λαθρανασκαφές

Έρευνα που ξεκίνησε για λαθρεμπόριο τσιγάρων εξελίχθηκε και για αρχαιοκαπηλία και ανάμεσα στους δεκαοκτώ συλληφθέντες ήταν ένας ανώτερος αστυνομικός της ΕΛΑΣ και δύο χαμηλόβαθμοι.

Οι δράστες, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή (03/07) από την ελληνική αστυνομία, απολογήθηκαν για τις κατηγορίες περί αρχαιοκαπηλίας και λαθρεμπόριου τσιγάρων. Στους κατηγορούμενους αποφασίστηκε -με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή – να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Επιπλέον, στον αξιωματικό και στον έναν από τους δύο υφισταμένους του αποφασίστηκε να επιβληθεί χρηματική εγγυοδοσία ύψους 10.000 ευρώ, ενώ σε 2.000 ευρώ ορίστηκε η χρηματική εγγύηση για τον τρίτο κατηγορούμενο. Οι τρεις τους συνελήφθησαν ύστερα από έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε κυκλώματα που -κατά περίπτωση- δραστηριοποιούνταν σε παράνομες ανασκαφές, εικονικές θεωρήσεις διαβατηρίων και λαθρεμπόριο καπνού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ εμπλέκεται σε δεκάδες παράνομες ανασκαφές και σε διακίνηση καπνικών προϊόντων. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις που του αποδίδονται κι έκανε λόγο για «χόμπι», αναφερόμενες στις ανασκαφές. Αναφορικά με τα τσιγάρα, ισχυρίστηκε πως ήταν για δική του χρήση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αστυνομικός, που κατηγορείται για εικονικές θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων, επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως απλώς παρείχε πληροφορίες -στο πλαίσιο των υπηρεσιακών καθηκόντων του- σε ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς. Την ίδια στάση τήρησε και ο συγκατηγορούμενός του. Συνολικά, η δικογραφία περιλαμβάνει 147 άτομα, μεταξύ αυτών άλλους έξι αστυνομικούς, έναν συνταξιούχο αστυνομικό, δύο στρατιωτικούς και δεκάδες ιδιώτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.