ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάτρα: Ειδικός ορός στο 10 μηνών μωρό που τσιμπήθηκε από μαύρη αράχνη – Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Πάτρα: Ειδικός ορός στο 10 μηνών μωρό που τσιμπήθηκε από μαύρη αράχνη  – Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ

Τεράστια ανησυχία προκάλεσε σε μία οικογένεια το τσίμπημα της μαύρης αράχνης σε ένα παιδάκι μόλις 10 μηνών, το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί άμεσα στη ΜΕΘ της περιοχής.

Από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η άμεση χορήγηση αντιαραχνικού ορού. Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει έγκαιρα το συγκεκριμένο φάρμακο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης «…η χορήγηση του φαρμάκου ήταν μονόδρομος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά…»

Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του βρέφους.

Η «μαύρη χήρα» είναι ένα πολύ επικίνδυνο ορθόποδο , καθώς το δηλητήριό του αποτελείται από νευροτοξίνες και σε εξασθενημένους οργανισμούς μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και το θάνατο.

Δύο περιστατικά έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τσίμπημα μαύρης αράχνης γνωστή και ως «μαύρη χήρα» με τη μία από τις δύο περιπτώσεις να κινδυνεύει ένα βρέφος από την Αμφιλοχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, πριν από λίγα 24ωρα, μαύρη αράχνη τσίμπησε και μία γυναίκα σε αγροτική περιοχή στην Τριταία Αχαϊας. Η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.