Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τς Λήμνου, ένας άνδρας 70 ετών βρέθηκε σήμερα νεκρός μέσα σε πηγάδι του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δημοσιεύει το limnosreport.gr, η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε σήμερα το πρωί για πιθανή πτώση του ηλικιωμένου άνδρα σε φρεάτιο βάθους 7 μέτρων σε κτήμα κοντά στο αεροδρόμιο. Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι ο 70χρονος αγνοούνταν από εχθές το απόγευμα.

Αμέσως οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, όμως δυστυχώς ο 70χρονος ανασύρθηκε νεκρός.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 6/08/2020 και ώρα 07:59΄, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, για πολύωρη εξαφάνιση και πιθανή πτώση ημεδαπού άνδρα 70 ετών σε φρεάτιο άρδευσης (πηγάδι) βάθους 7 επτά περίπου μέτρων στην κτηματική περιφέρεια Καρπασίου πλησίον του Αεροδρομίου.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης.

Χρησιμοποιήθηκαν αντλίες ,κάμερα, κλίμακα κ.α διασωστικά εργαλεία. Συνολικά επενέβησαν για την διάσωση – ανεύρεση του ατόμου, 4 τέσσερα οχήματα με 9 εννέα άνδρες. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες των συγχωριανών του, έγινε άντληση υδάτων συγκεκριμένου πηγαδιού και ανασύραμε νεκρό από τον πυθμένα, έναν άντρα ηλικίας 70 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από την Υπηρεσία μας βρέθηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ και κάτοικοι του Καρπασίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να επισημάνουνε με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν ότι οι ιδιοκτήτες πηγαδιών υποχρεούνται να καλύπτουν ή να περιφράσσουν τα υπάρχοντα πηγάδια ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων σε ανθρώπους και ζώα.»