ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σαμοθράκη: Εντυπωσιακή διάσωση ορειβάτη από το πλήρωμα Super Puma (βίντεο)

Σαμοθράκη: Εντυπωσιακή διάσωση ορειβάτη από το πλήρωμα Super Puma (βίντεο)

Μετά από σχεδόν δύο μέρες ο Ισπανός ορειβάτης, ο οποίος ήταν εγκλωβισμένος σε δύσβατη χαράδρα, στο φαράγγι Γυάλι της Σαμοθράκης, ανασύρθηκε ζωντανός από το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Ισπανός έκανε ορειβασία μαζί με ένα φίλο του, όταν το βράδυ της Πέμπτης, έπεσε σε βράχο από ύψος σχεδόν 10 μέτρων.

«Ήταν θαύμα που ζούσε αυτός ο άνθρωπος μετά από τέτοια πτώση. Ζητήσαμε τη συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ και μετά από πορεία 10 ωρών τους εντοπίσαμε στον 6ο καταρράκτη. Ήταν σε πλήρη εξάντληση και αφυδατωμένος» είπε στην ΕΡΤ ο διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαμοθράκης, Παντελής Θεοφανίδης.

Η ιστορία είναι σαν κινηματογραφική ταινία. Ο φίλος του Ισπανού, ένας Ελληνοδανός, προσπάθησε να βρει έναν άλλο ορειβάτη καθώς δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο. Βρήκε έναν Έλληνα, ο οποίος έδωσε τις συντεταγμένες τους, μέσω του κινητού, στο 199 της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο κλήθηκε Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά λόγω του ιδιαίτερα δύσβατου σημείου και επειδή άρχισε να σκοτεινιάζει, ήταν αδύνατος ο άμεσος απεγκλωβισμός τους.

Η διάσωση τελικά πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από τους άνδρες της Πολεμικής αεροπορίας.

Ο Ισπανός τουρίστας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.