ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαδικτυακή συζήτηση AHEPA: «Ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας δεν θα μείνει μόνο μεταξύ τους»

Διαδικτυακή συζήτηση AHEPA: «Ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας δεν θα μείνει μόνο μεταξύ τους»

Διαδικτυακή συζήτηση με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr διοργάνωσε η AHEPA σε συνεργασία με Mediterranean Council & Forum (medcf.org), την Κυριακή (6/9) με θέμα τις συμμαχίες των χωρών που αλλάζουν το τοπίο στη Μεσόγειο.

Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η Mrs. Danielle Crimmins (Criminal Justice Strategcic Intelligence and Homeland Security MEDCF Analyst on Terrorism (US).

Συζήτησαν ζωντανά σε παράλληλη προβολή στο youtube και το facebook οι, General Retired and PhD Candidate M. Morsi Tolba , Political Science & Inter. Relations Alexandria University Geo-strategic analysis (EGYPT), Dr Martin Sherman Tel Aviv University founder and executive director of the Israel Institute for Strategic Studies (ISREAL), Savvas Tsivikos Cypreco Industries CEO and SUPREME Treasure of the order of AHEPA (US/CYPRUS) και Mark Langfan Managing General partner at The Langfan Comp.. Chairman Americans for the Safe of Israel- MEDCF Deputy Director M. East Dep. (USA), προλόγισε και σχολίασε ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry – Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριά και Executive Director MEDCF.

Σημειώνουμε μερικά από τα σχόλια των συνομιλητών.

Στρατηγός Μόρσι Τολμπά: «Γαλλία και Αίγυπτος πρέπει να δουλέψουν πολύ στενά μαζί για να διώξουν την Τουρκία από τη Λιβύη… Ρώσοι και Τούρκοι παίζουν περίεργα παιχνίδια και προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή γι αυτό Ισραήλ και Αίγυπτος πρέπει να δούνε μαζί το μέλλον και να υποστηρίξουν την ασφάλεια στην περιοχή ώστε να τους σταματήσουν αυτούς και όσους θέλουν να βάλουν πόδι στην Μεσόγειο, ειδικά η Τουρκία πρέπει να γυρίσει από εκεί που ήρθε».

Σάββας Τσιβίκος: «Είναι πολύ σημαντικό οι χώρες τις περιοχής να βρεθούν όλες μαζί και να βρουν λύση στη Λιβύη και τη Συρία, η Τουρκία είναι εχθρός της Αιγύπτου και δημιουργεί προβλήματα με όλους τους γείτονες της, πρέπει να τη σταματήσουμε. Ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας δεν θα μείνει μόνο μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας. Η Τουρκία κατέχει ακόμη τη μισή σχεδόν Κύπρο. Η Γερμανία να σταθεί στο ύψος της και να σταματήσει τα παιχνίδια με τους Τούρκους εις βάρος της Ελλάδας, με την δραστική εμπλοκή της Γαλλίας και των ΗΠ πιστεύω ότι θα δούμε μια αποκλιμάκωση εκτός αν γίνει ένα ατύχημα…»

Mark Langfan: «Αίγυπτος, Ισραήλ, Γαλλία, Ελλάδα, Κύπρος θέλουν σταθερότητα και ευημερία ώστε να μοιραστούν τα καλά της προόδου, η Τουρκία χαλάει όλο αυτό το μωσαϊκό και το κάνει γιατί θέλει να ελέγχει την περιοχή αλλά αυτό θα είναι καταστροφικό για όλους… η Τουρκία στοχεύει σε ένα Ισλμαμικό Χαλιφάτο που θα ελέγχει απόλυτα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ολόκληρου το κόσμου».

Dr. Martin Sherman: «Από τη μία έχουμε έναν εξτρεμιστή Σουνίτη στην Τουρκία και από την άλλη έχουμε εξτρεμιστές Σιϊτες στο Ιράν…οι ΗΠ πρέπει να το προσέξουν αυτό πολύ και να υποστηρίξουν τους παραδοσιακούς τους συμμάχους στην περιοχή».

Ανδρέας Ζαπουνίδης: «H κατάσταση μεταβάλλεται μέρα με την ημέρα και η περίοδος είναι πολύ εύθραυστη, η περιοχή αλλάζει και είμαστε εδώ να παρατηρούμε και να καταγράφουμε και να διεθνοποιούμε τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία».

H συζήτηση καθήλωσε όποιον την παρακολουθούσε ζωντανά και μπορείτε να την δείτε παρακάτω:

">Live streaming στο youtube/AHEPA HJ41

Live streaming στο facebook/AHEPA HJ41

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(Χορηγός ζεύξης social media eforum LIOKOU COPY SHOP)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.