Εξιχνιάστηκε στυγερή δολοφονία που έγινε πριν από 18 χρόνια στον Βόλο – Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί

Εξιχνιάστηκε στυγερή δολοφονία που έγινε πριν από 18 χρόνια στον Βόλο – Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί

Μία δολοφονία στο Βόλο, η οποία είχε συγκλονίσει την πόλη το 2002, εξιχνιάστηκε με τη συμβολή της τεχνολογίας.

Η ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας οδήγησε στη σύλληψη δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης πριν από δεκαοκτώ χρόνια. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την οικία της άτυχης γυναίκας και αφού την κακοποίησαν, προκαλώντας της πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και μαχαιρώνοντάς την, απέσπασαν αντικείμενα αξίας.

Στον τόπο του εγκλήματος είχε βρεθεί ένα παλαμικό αποτύπωμα, στην πόρτα του σπιτιού, το οποίο όμως δεν είχε καταστεί δυνατό να οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος και στη σύλληψη του δολοφόνου. Εν τέλει, με τη χρήση της τεχνολογίας έγινε η ταυτοποίηση και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη ενός υπόπτου αλβανικής καταγωγής.

Η στυγερή δολοφονία της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα έγινε πριν από δεκαοκτώ χρόνια στο Διμήνι Βόλου. Το αποτύπωμα, που βρέθηκε τότε αλλά μόλις τώρα ταυτοποιήθηκε, ανήκε σε έναν 43χρονο Αλβανό οικοδόμο που ζει στο Βόλο και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα, βάσει του οποίου συνελήφθη. Μετά την απολογία του, στην οποία ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αυτός την 71χρονη, προφυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ο δολοφόνος αποκάλυψε ότι τη δολοφονία της ηλικιωμένης είχε διαπράξει ένας 44χρονος ομοεθνής του, με αποτέλεσμα να εκδοθεί και για αυτόν ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Όμως, παρέμενε άφαντος έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (13/09), οπότε πέρασε παράνομα τα ελληνοαλβανικά σύνορα με το ΙΧ αυτοκίνητο με το οποίο τον μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας μια 46χρονη συμπατριώτισσά του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Κρυσταλλοπηγής σταμάτησαν το όχημα τυχαία για έλεγχο, σε περιοχή της Φλώρινας, και τότε διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον ανακριτή του Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Βόλου. Έτσι, συνελήφθη κι αυτός και οδηγήθηκε μαζί με την 46χρονη στoν εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, που διέταξε τη μεταγωγή του 44χρονου στη μαγνησιακή πρωτεύουσα για να απολογηθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.