ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρχεται καθολικός αποκλεισμός για την Αττική λόγω κορωνοϊού; Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Έρχεται καθολικός αποκλεισμός για την Αττική λόγω κορωνοϊού; Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Από απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα μέχρι και επαναφορά των SMS μιλούν τα νέα σενάρια αναφορικά με ένα νέο lock down για την Αττική καθώς τα κρούσματα του κορωνοιού φέρεται να έχουν ανησυχήσεισε λοιμωξιολόγους και κατά συνέπεια κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, 16.09.2020, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 312 νέα κρούσματα και έτσι η κυβέρνηση σκέφτεται να κλείσει όλη την Αττική!

Η κυβέρνηση δίνει ένα περιθώριο 10 ημερών προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδίδουν σε αριθμούς τα νέα μέτρα. Αν αυτό δεν συμβεί τότε σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση θα… πατήσει το κουμπί για ακόμη αυστηρότερα μέτρα αφήνοντας πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός αποκλεισμού . κάτι το οποίο προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Με τα δύο τρίτα των κρουσμάτων να βρίσκονται πλέον στο λεκανοπέδιο κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι μελετούν το σχέδιο που θα σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα στη συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας τα άφησε όλα ανοιχτά.

Σε δέκα μέρες αν τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα δεν αποδώσουν τότε η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού.

Το δεύτερο σενάριο είναι και το πλέον δύσκολο να εφαρμοστεί καθώς περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ πιθανόν με επαναφορά των sms. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε πάρκα και πλατείες.

Το τελευταίο στάδιο θα περιλαμβάνει καθολικό αποκλεισμό στην Αττική. Είναι κάτι που θέλει πάση θυσία να αποφύγει η κυβέρνηση όμως όλα θα κριθούν από τα επιδημιολικά δεδομένα.

Λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση θα μελετούν μέρα με την ημέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία. Κάθε αύξηση κρουσμάτων θα χτυπάει καμπανάκι το εξής για νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Οι επιδημιολόγοι με βάση τα πρωτόκολλα προτείνουν να περιμένουμε 15 ημέρες για να δον την απόδοση των μέτρων όμως. Η πρώτη εκτίμηση από την κυβέρνηση θα γίνει νωρίτερα στις 7 με 10 ημέρες από σήμερα γιατί η Αττική έχει πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Αυτό που περιμένει να δει η κυβέρνηση είναι μια σταθεροποίηση και μια πτωτική τάση των κρουσμάτων μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν, τότε μοιραία θα οδηγηθούμε σε νέο πακέτο μέτρων κι εν συνεχεία σε γενικό lockdown.

Σε πρώτη φάση, αν δεν αποδώσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, τότε θα επιβληθούν:

– Γενική χρήση μάσκας

– Περαιτέρω μείωση του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης (22:00)

– Αναστολή όλων των εκδηλώσεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00-05:00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.