ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λέσβος: Μεταφέρθηκαν 3.000 μετανάστες στον Καρά Τεπέ – Εικόνες της δομής από ψηλά (βίντεο)

Λέσβος: Μεταφέρθηκαν 3.000 μετανάστες στον Καρά Τεπέ – Εικόνες της δομής από ψηλά (βίντεο)

Για ακόμα μία ημέρα πραγματοποιήθηκε μεταφορά μεταναστών που έφτασαν τους 3.000 στη νέα δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο.

Στην επιχείρηση, που παρακολούθησαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η δομή στον Καρά Τεπέ από ψηλά
Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

«Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια κι από την αταξία στην τάξη» χαρακτήρισε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ανθρωπιστικό καθήκον» την επιχείρηση. Όπως είπε δε, «από το πρωί στη νέα δομή έχουν εισέλθει 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες».

Η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί Αστυνομική Διεύθυνση στον Καρά Τεπέ
Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία δημιουργεί Αστυνομική Διεύθυνση στον Καρά Τεπέ, με έδρα τη δομή φιλοξενίας, και ομάδα ΕΚΑΜ να περιπολεί εσωτερικά και εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου. Θα την επανδρώσουν 350 αστυνομικοί, που θα φθάσουν τμηματικά στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα τη φύλαξη της δομής, ανεξάρτητα από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αυτόνομη αστυνομική υπηρεσία θα έχει και Τμήμα Ασφαλείας με 30 αστυνομικούς. Η δημιουργία της συγκεκριμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης φέρεται να ζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που βρίσκεται στο νησί, η οποία μάλιστα θα έχει δικό της διοικητή, αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος θα αποσπαστεί από την Αττική. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η εξασφάλιση της νέας δομής φιλοξενίας, η άμεση επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε περίπτωση συμπλοκών ή εξεγέρσεων και η αποτροπή καταστροφών όπως στη Μόρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.