ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δήμαρχος Μουζακίου: «Τα ορμητικά νερά ξήλωσαν τον περιφερειακό δρόμο – Κόπηκαν οι γέφυρες προς τα χωριά»

Δήμαρχος Μουζακίου: «Τα ορμητικά νερά ξήλωσαν τον περιφερειακό δρόμο – Κόπηκαν οι γέφυρες προς τα χωριά»

Ο Δήμαρχος Μουζακίου, Στάθης Θεoφάνης μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνάει η περιοχή του λόγω της κακοκαιρίας, ενώ όσων αφορά την καθαριότητα εμπλέκει Περιφέρεια, κτηματική υπηρεσία αλλά και δασαρχείο.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως έχασε τη ζωή του κι ένας δεύτερος άνθρωπος από τον μεσογειακό κυκλώνα και πιο συγκεκριμένα, ένας κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στην Καρδίτσα.

Την ίδια στιγμή, το φως της ημέρας έχει αποκαλύψει μια εικόνα βιβλικής καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας κι ιδιαίτερα στο Μουζάκι.

Τέτοια ήταν η σφοδρότητα του χτυπήματος που κατέρρευσε μέρος της οροφής στο κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Ο δήμαρχος Μουζακίου περιέγραψε μια δραματική και πρωτόγνωρη κατάσταση: «τα νερά από όλες τις πηγές, από όλα τα γύρω χωριά άρχισαν να κατεβαίνουν και να μπαίνουν στον ποταμό Πάμισο μέσα στο Μουζάκι με τρομαχτική ορμή».

Στη συνέχεια, ο κ. Θεοφάνης πρόσθεσε πως: «η κοίτη του ποταμού φαγώθηκε, τα ορμητικά νερά ξήλωσαν τον περιφερειακό δρόμο. Όλες οι γέφυρες προς τα χώρια κόπηκαν, είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε αυτά».

Ερωτηθείς για το αν είχε γίνει κάποια προεργασία με το καθάρισμα του Πάμισου, ο δήμαρχος μας είπε πως η «διαχείρισή» του είναι πάντα ένα ζήτημα περίπλοκο μιας κι εμπλέκει Περιφέρεια, κτηματική υπηρεσία αλλά και δασαρχείο.

Όσο για την αγνοούμενη γυναίκα, ο δήμαρχος είπε ότι η γυναίκα παρακούγοντας τις εντολές πέρασε ένα «φράγμα» με οχήματα που είχε φτιάξει η Πυροσβεστική της περιοχής μπροστά από τον κεντρικό δρόμο και στη συνέχεια παραβίασε κι έναν μονόδρομο στο οποίο επίσης με κορδέλες απαγορευόταν η είσοδος.

Αυτή τη στιγμή ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, εθελοντές κι ο ίδιος ο δήμαρχος με συνεργεία ψάχνουν συντονισμένα όλοι να την εντοπίσουν.

Δραματική ήταν, όπως λέει ο δήμαρχος, και η διάσωση δύο αγνοούμενων κτηνοτρόφων στις 05:00 τα ξημερώματα σε σημείο κοντά στον ποταμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως περιγράφει ο κος Θεoφάνης: «με βάρκα της ΕΜΑΚ, κλιμάκιο που είχε έρθει από Θεσσαλονίκη, οι διασώστες μπήκαν μέσα στο ποτάμι που είχε φτάσει τα 3, 5 μέτρα για να τους σώσουν. Ο πατέρας είχε ανέβει στην οροφή του στάβλου κι ο γιος στην οροφή του τρακτέρ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.