Ντροπή τους: Έλεγαν ότι δεν υπάρχει «ούτε ένα κρούσμα Covid-19 στην Μόρια» & μετά τον εμπρησμό βρέθηκαν 243 νοσούντες!

Ντροπή τους: Έλεγαν ότι δεν υπάρχει «ούτε ένα κρούσμα Covid-19 στην Μόρια» & μετά τον εμπρησμό βρέθηκαν 243 νοσούντες!

Μόνο ντροπή αποτελεί το γεγονός ότι λίγο καιρό πριν η κυβέρνηση έλεγε πως δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα Covid-19 στην «δομή φιλοξενίας» παράνομων μεταναστών στην Μόρια της Λέσβου για να αποδειχτεί μετά τον εμπρησμό η ύπαρξη 243 νοσούντων!

Δεν είναι δυνατόν να εμφανίστηκαν από τον «αέρα» τόσα κρούσματα. Φυσικά ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων προμηνύει ότι είναι ακόμα περισσότερα. Λογικά υπάρχει υπερμετάδοση σε όλη την Λέσβο.

Άλλωστε οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα σε όλο το νησί.

Συναγερμός σήμανε στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη δομή του Καρά Τεπέ εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παράνομους μετανάστες.

Όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση της Δευτέρας «στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας.

Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί» ανέφερε.

Ο κ. Πέτσας συνέχισε λέγοντας «αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τέστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν. Τώρα όμως, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής -και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας- βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το «κόκκινο».

Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά» κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλήθεια γιατί θα ανάψει «κόκκινο» το κέντρο της Αθήνας; Μήπως γιατί υπάρχουν συνοικίες ολόκληρες όπου διαβιούν παράνομοι αλλοδαποί μετανάστες οι οποίοι ζουν συνωστισμένοι σε μικρούς χώρους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.