ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Καστελόριζο: Κλιμάκιο αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας θα ερευνήσει την επίθεση στην ελληνική σημαία

Καστελόριζο: Κλιμάκιο αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας θα ερευνήσει την επίθεση στην ελληνική σημαία

Την τουρκική προβοκάτσια με την ρίψη κόκκινης μπογιάς στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο θα ερευνήσουν οι ελληνικής αρχές.

Κλιμάκιο αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας, που ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί από την Ρόδο, ερευνά ενδείξεις και υποψίες για «μισθωμένους» αλλοδαπούς τουρίστες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για παράξενες διαμονές, αφίξεις και αναχωρήσεις από το Καστελόριζο τις τελευταίες ημέρες.

Ενδεικτικά, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι την τελευταία 10ετία, έχουν συλληφθεί 12 άτομα, από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Τουρκία, σε Κω, Κάλυμνο, Ρόδο, Χίο, Λέσβο, Σαμοθράκη και Έβρο, να φωτογραφίζουν και να έχουν στην κατοχή τους υλικό, από στρατιωτικές εγκαταστάσεις ακόμη και στρατιωτικές παρελάσεις σε ελληνικά νησιά. Κάποιοι από αυτούς ήταν συνταξιούχοι, στρατιωτικοί ή αστυνομικοί, ενώ κάποιοι είχαν εμφανιστεί ως μέλη ΜΚΟ.

Ελληνικό ΥΠΕΞ για το Καστελλόριζο

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την προσβολή του εθνικού συμβόλου της Ελλάδας στο Καστελλόριζο νωρίτερα σήμερα. Σε ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης στη Μεσόγειο και καλεί την Τουρκία να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ομάδα Τούρκων μηχανικών έκανε τη δολιοφθορά

Μια ομάδα Τούρκων μηχανικών βρίσκεται πίσω από την πρόκληση στο Καστελλόριζο, αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Karar TV, που έδωσε στη δημοσιότητα και πλάνα από drone μετά τη δολιοφθορά, οι δράστες πέταξαν 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.