ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξυλοδαρμός 13χρονης στα Γιαννιτσά: Η συμμορία ανηλίκων είχε ασκήσει βία και σε άλλα παιδιά

Ξυλοδαρμός 13χρονης στα Γιαννιτσά: Η συμμορία ανηλίκων είχε ασκήσει βία και σε άλλα παιδιά

Σήμερα το μεσημέρι, αναμένεται να καταθέσει μήνυση η οικογένεια της 13χρονης στα Γιαννιτσά, η οποία να υπενθυμιστεί πως χτυπήθηκε άγρια από τέσσερις συνομήλικές της μέσα σε προαύλιο σε σχολείου.

​Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Αναστασία Δαρδανελιώτη, οι τέσσερις ανήλικες (οι τρεις τους είναι ηλικίας 13 ετών και η τέταρτη 14 ετών) επιτέθηκαν και χτύπησαν τη 13χρονη κοπέλα χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

Η 13χρονη εκτός από τα τραύματά της έχει υποστεί σοβαρό ψυχολογικό σοκ και μάλιστα δεν έχει βγει από το σπίτι της από το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου που σημειώθηκε το γεγονός.

​Παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήγε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο σχολείο της, στο οποίο έγινε αγιασμός. Τα σχολεία στην Πέλλα άνοιξαν με καθυστέρηση δυο εβδομάδων, λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου αναφορικά με τον κορωνοϊό που εντοπίστηκε στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα.

«Ειδικός παιδοψυχολόγος παρακολουθεί την εξέλιξη του ψυχολογικού σοκ που υπέστη το παιδί από την επίθεση. Το πότε θα πάει στο σχολείο, θα το αποφασίσουν ο παιδοψυχολόγος και η οικογένεια του παιδιού, ανάλογα, βέβαια, με την εξέλιξη που θα παρουσιάσει η υγεία του. Το μεσημέρι της Δευτέρας θα καταθέσουμε μήνυση για το συμβάν. Θέλαμε να διαπιστώσουμε επακριβώς τα στοιχεία των τεσσάρων κοριτσιών που έκαναν την επίθεση», λέει η κ. Δαρδανελιώτη.

Aνοιξαν τα στόματα

Κατά την ίδια, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν με την επίθεση στη 13χρονη, δέχθηκε πολλά τηλέφωνα από γονείς άλλων μαθητών, οι οποίοι της κατήγγειλαν αντίστοιχες επιθέσεις στα δικά τους παιδιά.

​«Από την αρχή ο στόχος μου ήταν να γίνει γνωστό το περιστατικό και η δράση των τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών, ώστε να μιλήσουν και οι γονείς άλλων παιδιών που έπεσαν θύματα αντίστοιχων επιθέσεων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο με πήραν πολλοί γονείς τηλέφωνο και μου κατήγγειλαν αντίστοιχες επιθέσεις. Όλες έγιναν από την ίδια συμμορία των ανήλικων κοριτσιών και μάλιστα χωρίς να υπάρχει λόγος», σημειώνει η κ. Δαρδανελιώτη.

Το περιστατικό με την επίθεση στη 13χρονη σημειώθηκε στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου. Η 13χρονη βρισκόταν με άλλες τρεις συνομήλικες φίλες της στο προαύλιο των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Γιαννιτσών, όταν χωρίς κανένα λόγο της επιτέθηκαν οι άλλες τέσσερις ανήλικες. Άρχισαν να της δίνουν γροθιές στο κεφάλι, σκαμπίλια στο πρόσωπο και της κόλλησαν τσίχλα στα μαλλιά.

Εκεί κοντά βρισκόταν ένα αγόρι, λίγο μεγαλύτερο από την 13χρονη, ο οποίος κατάφερε να την τραβήξει από τα χέρια της συμμορίας. Το αγόρι και η 13χερονη άρχισαν να τρέχουν, για να σωθούν, αλλά η συμμορία τους κυνηγούσε. Κάποια στιγμή κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά το κορίτσι λιποθύμησε. Λιποθυμικό επεισόδιο παρουσίασε και όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα, όπου πήγε να καταγγείλει το γεγονός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 13χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύθηκε για δύο μέρες. Έχει κάκωση στο κεφάλι και φοράει κολλάρο, διότι πάσχει από ρήξη σπονδύλου. Φοβάται να βγει από το σπίτι της και υποφέρει από φρικτούς πονοκεφάλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.