ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Ευελπίδων ο Η.Ψινάκης – Θα απολογηθεί για τη φωτιά στο Μάτι (φώτο)

Στην Ευελπίδων ο Η.Ψινάκης – Θα απολογηθεί για τη φωτιά στο Μάτι (φώτο)

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προσήλθε στις 9:45 το πρωί ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Να σημειωθεί πως ήταν συνοδεία των συνηγόρων του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Δημήτρη Κουσουρή.

Σύμφωνα με τις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί, ο κ. Ψινάκης είναι ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για την φωτιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας.

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα απολογείται σήμερα για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Μέσω των δικηγόρων του έχει λάβει από τον ανακριτή όλες τις προθεσμίες που δικαιούται από το νόμο ώστε να ενημερωθεί επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.

Μετά την σημερινή απολογία του Ηλία Ψινάκη, αναμένεται να ακολουθήσει την ερχόμενη Παρασκευή η απολογία του Ευάγγελου Μπουρνούς, της Ρένας Δούρου στις 14 Οκτωβρίου, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έπειτα από πολύμηνη έρευνα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος κατά των 20 κατηγορουμένων κατά περίπτωση για τα εξής αδικήματα: εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Μάλιστα τον περασμένο Αύγουστο είχε απορριφθεί για δεύτερη φορά από εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας το αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων.

​Το αίτημα απερρίφθη με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης, καθώς δεν προέκυψαν κατά τη κρίση της σχετικά στοιχεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.