Επιχείρηση του λιμενικού οδήγησε σε σκάφος με έναν τόνο κάνναβης (φώτο)

Επιχείρηση του λιμενικού οδήγησε σε σκάφος με έναν τόνο κάνναβης (φώτο)

Σε ένα εντυπωσιακό εύρημα έφτασαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος στον Μεσσηνιακό Κόλπ, καθώς εντόπισαν σκάφος που μετέφερε 1,1 τόνο κάνναβης από Αλβανία, ενώ πραγματοποίησαν και τέσσερις συλλήψεις.

Τα στελέχη του Λιμενικού κατάσχεσαν την τεράστια ποσότητα που είχαν κρύψει οι δράστες μέσα στο σκάφος. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πριν από έξι ημέρες. Η τεράστια επιχείρηση του λιμενικού ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την κατάσχεση της τεράστιας ποσότητας.

Το χρονικό της μεγάλης κατάσχεσης

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου περιπολικό σκάφος του Γύθειο εντόπισε ταχύπλοο με τρεις επιβαίνοντες το οποίο έφερε ένα φορτίο σκεπασμένο και κινούταν με μεγάλη ταχύτητα.

Το σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να κάνει έλεγχο άλλο ο χειριστής του ταχύπλοου ανέπτυξε ταχύτητα και απέφυγε τον εγκλωβισμό του. Άμεσα ενημερώθηκαν όλες οι αρχές για να εντοπιστεί το ύποπτο σκάφος.

Τελικά το ίδιο σκάφος εντοπίστηκε πριν λίγες μέρες ημιβυθισμένο. Σε αυτό υπήρχαν κιβώτια με καύσιμα αμφιβόλου ποιότητας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου σε συνεργασία με στελέχη των τοπικών αρχών της σε δύσβατη και βραχώδη παραλία εντόπισαν τα ναρκωτικά: 20 σάκους ταξιδιού και οκτώ συσκευασίες που ξεπερνούσαν τον ένα τόνο σε μια απομακρυσμένη παραλία.

Στην Ανατολική Μάνη τα στελέχη του Λιμενικού έκαναν έρευνες και εντόπισαν έναν αλλοδαπό μέσα σε μαγαζί στο Μαρμαρι. Ήταν ένας από τους τρεις επιβαίνοντες. Την ίδια ημέρα συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός συνεργός να κινείται με αυτοκίνητο για να παραλάβει τον προηγούμενο και να διαφύγει της σύλληψης. Χθες εντοπίστηκαν οι άλλοι δυο αλλοδαποί δράστες σε επαρχιακή οδό του νόμου Λακωνίας. Ένας ντόπιος ψαράς με ένα βαρκάκι βοήθησε το λιμενικό να μεταφερθούν τα ναρκωτικά σε κανονικό σημείο και να κατασχεθούν από τις αρχές.

Στην παρουσίαση της υπόθεσης ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης, Γεώργιος Καραγέωργος και ο Διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, Ευάγγελος Μπουλακάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.