ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χειροπέδες σε αλλοδαπό στην Κέρκυρα μου μετέφερε ναρκωτικά με jet ski – Ναρκωτικά και σε γαριδάκια στην Αττική (βίντεο)

Χειροπέδες σε αλλοδαπό στην Κέρκυρα μου μετέφερε ναρκωτικά με jet ski – Ναρκωτικά και σε γαριδάκια στην Αττική (βίντεο)

Οι αρχές εξάρθρωσαν δύο… περίεργες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών σε Κέρκυρα και Αττική, καθώς συνέλαβαν αλλοδαπούς που μετέφεραν ναρκωτικά με jet ski και σε φορτηγό με γαριδάκια.

Η πρώτη αφορά στον εντοπισμό περίπου 323 κιλών ακατέργαστης κάνναβης στην Κέρκυρα και η δεύτερη στον εντοπισμό 14 κιλών κοκαΐνης και 287.000 ευρώ μέσα σε νταλίκα που μετέφερε γαριδάκια και το οποίο εντοπίστηκε στην Λυκόβρυση.

Παράδοση με ναρκωτικών με jet ski

Όσον αφορά στην πρώτη, εξιχνιάστηκε χάρη στην πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό οργανωμένων κυκλωμάτων μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών στη βορειοανατολική ακτή του νησιού από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση το βράδυ της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου κατά την οποία εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε, στην παραλιακή περιοχή της Δασιάς στην Κέρκυρα, αλλοδαπός που είχε στην κατοχή του και μετέφερε με σκοπό να αποκρύψει σε πυκνή βλάστηση, 72 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους τριακοσίων είκοσι δύο κιλών και τετρακοσίων δύο γραμμαρίων περίπου, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως διαπιστώθηκε, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στον αλλοδαπό, λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του, με τη χρήση δύο ταχύπλοων σκαφών (τύπου jet ski ) που είχαν προσεγγίσει την παραλία όπου έγινε η επιχείρηση, τα οποία αναζητούνται.

Επιπλέον, πρωινές ώρες της Δευτέρας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του συλληφθέντα, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 484 γραμμαρίων περίπου και 2 ζυγαριές ακριβείας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί συνεχίζουν την έρευνα ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.

Γαριδάκια με… κοκαΐνη

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την μεταφορά και εισαγωγή στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, προς περαιτέρω διακίνηση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση ενός 31χρονου αλλοδαπού.

Ο 31χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, ως οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, με δραστηριοποίηση στην οδική μεταφορά προϊόντων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, μετέφερε και εισήγαγε ποσότητες ναρκωτικών στη Χώρα μας, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους στην εσωτερική αγορά

Όπως εξακριβώθηκε ο κατηγορούμενος, οδηγώντας φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, προερχόμενος από Ιταλία και μέσω του πορθμείου Ανκόνα Ιταλίας-Πάτρας, αφίχθη την 23-12-2020 στο λιμένα Πατρών και κατέληξε στην περιοχή της Λυκόβρυσης Αττικής.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σώματος Πατρών και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Επιχειρήσεων, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στον αποθηκευτικό χώρο του επικαθήμενου 13 συσκευασίες περιέχουσες κοκαΐνη και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης εντός του χώρου της καμπίνας του φορτηγού βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους 14 κιλών και 45 γραμμαρίων
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 7 γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των 287.060 ευρώ
  • φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών (τράκτορας και επικαθήμενο)
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.