ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αμπελώνας Λάρισας: Εξιχνιάστηκε η κλοπή σε ΑΤΜ – Σπείρα Ρομά οι δράστες

Αμπελώνας Λάρισας: Εξιχνιάστηκε η κλοπή σε ΑΤΜ – Σπείρα Ρομά οι δράστες

Μια 6μελή σπείρα Ρομά η οποία είχε ρημάξει τα ΑΤΜ και τους κερματοδέκτες πρατηρίων καυσίμων στην Φθιώτιδα και την Θεσσαλία, κρυβόταν πίσω από την επίθεση σε ένα ΑΤΜ στον Αμπελώνα Λάρισας, τον περασμένο Απρίλιο.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης της Ασφάλειας Λάρισας, στην οποία συμμετείχαν συνάδελφοί τους του τμήματος Τυρνάβου και της Ασφάλειας Λαμίας, συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

​Δύο από αυτούς ηλικίας 34 και 35 χρόνων συνελήφθησαν στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη Φθιώτιδας, ενώ άλλοι δυο συνελήφθησαν στον καταυλισμό των Ρομά στον Τύρναβο.

Οι άλλοι δύο συνεργοί τους στην κλοπή του ΑΤΜ ηλικίας 34 και 25 χρόνων από την Ανθήλη είναι ήδη έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και άλλα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαρθρωθεί ενώ άλλα έξι έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Απριλίου, οι έξι Ρομά εμβόλισαν με κλεμμένο Ι.Χ. φορτηγό την πρόσοψη του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στον Αμπελώνα και άρπαξαν το ΑΤΜ, το οποίο μετέφεραν σε αγροτική περιοχή του Τυρνάβου όπου το παραβίασαν, άρπαξαν από το εσωτερικό του 10.000 ευρώ, το εγκατέλειψαν μαζί με το κλεμμένο φορτηγό και διέφυγαν με δύο άλλα οχήματα.

Οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στους εισαγγελείς Πρωτοδικών Λαμίας και Λάρισας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, όπως και στους δύο φυλακισμένους συνεργούς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες κλοπές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.