Αιθιοπία: Αιματηρή επίθεση σε χωριό – Σφαγιάστηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι

Αιθιοπία: Αιματηρή επίθεση σε χωριό – Σφαγιάστηκαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι

Ακόμη μία επίθεση σημειώθηκε στην Αιθιοπία, σε ένα χωριό, με περισσότερους από 80 ανθρώπους να σφαγιάζονται ανάμεσά τους και παιδιά.

Για τη νέα βαρβαρότητα στην Αιθιοπία εκπρόσωπος της ανεξάρτητης αυτής υπηρεσίας εξηγεί πως «λάβαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περισσότεροι από 80 πολίτες σκοτώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου κοντά στο Νταλέτι», στην περιφέρεια Μπενισανγκούλ – Γκουμούζ.

Το χωριό Νταλέτι βρίσκεται στη ζώνη του Μέτεκελ, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ένοπλες επιθέσεις. Σε μια από αυτές, τον Δεκέμβριο, έχασαν τη ζωή τους 207 χωρικοί.

Δεν υπάρχει κάποια γνωστή διασύνδεση μεταξύ αυτών των βιαιοπραγιών και των συγκρούσεων που είναι σε εξέλιξη στο Τιγκράι.

Σύμφωνα με τον Ααρόν Μαάσο, η επίθεση έγινε γύρω στις 5 με 7 το πρωί της Τρίτης. Τα θύματα ήταν ηλικίας από 2 έως 45 ετών. Η Επιτροπή «προσπαθεί να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες για τους δράστες», πρόσθεσε.

Πολλά ηγετικά στελέχη της τοπικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις είναι έργο μελών της φυλής Γκουμούζ, η οποία συχνά στοχοθετεί τα μέλη της φυλής Αχμάρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας επιζών, ο Άχμεντ Γιμάμ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μέτρησε 82 πτώματα και ότι υπάρχουν και 22 τραυματίες. Οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια και πυροβόλα. «Φοβάμαι ότι θα ξαναγίνει, επειδή οι υπεύθυνοι δεν τιμωρούνται και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές δεν λειτουργούν», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.