ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ν.Σπανός για Σ.Βαλιράκη: «Δύο τα ενδεχόμενα για τον θάνατό του – Έπρεπε ήδη να έχει γίνει έρευνα στο σκάφος του »

Ν.Σπανός για Σ.Βαλιράκη: «Δύο τα ενδεχόμενα για τον θάνατό του – Έπρεπε ήδη να έχει γίνει έρευνα στο σκάφος του »

Ο ναύαρχος ε.α. του Λιμενικού Σώματος και πραγματογνώμονας ναυτικών συμβάντων, Νίκος Σπανός μίλησε για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και αναφέρθηκε στα δύο ενδεχόμενα.

«Με βάση τα στοιχεία που καταγράφονται και αναφέρονται υπάρχουν κατά τη γνώμη μου δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι ο εκλιπών, ο οποίος ήταν πολύ καλός κολυμβητής, να άφησε το σκάφος και να έπεσε στη θάλασσα μόνος του για να αλιεύσει με ψαροντούφεκο και στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής να χτυπήθηκε από κάποιο παραπλέον σκάφος, το οποίο έπλεε στην περιοχή και δεν είχε δει τον εκλιπόντα. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να έχασε από άγνωστα αίτια την ισορροπία του (παθολογικά – διατοιχισμός σκάφους από κυματισμούς) και να έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα», αναφέρει ο κ. Σπανός τονίζοντας παράλληλα ότι έτσι δικαιολογούνται οι μαρτυρίες ότι είδαν το σκάφος να κινείται με χαμηλή ταχύτητα χωρίς επιβαίνοντα.

Απίθανο κάποιο σκάφος να έπεσε στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός και πρώην Δ/ντής Λιμενικής Αστυνομίας και Αλιείας εκτιμά ότι είναι απίθανο κάποιο άλλο σκάφος να έπεσε στο σκάφος του εκλιπόντος, να τον χτύπησε και στη συνέχεια το θύμα να έπεσε στη θάλασσα.

«Για να διαλευκανθεί όμως πλήρως η υπόθεση, θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει έρευνα στο σκάφος του εκλιπόντος από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς και από πραγματογνώμονα, και επιπλέον να έχουν εντοπιστεί και εξεταστεί όλα τα αλιευτικά σκάφη της ευρύτερης περιοχής του συμβάντος, αναφορικά με την λειτουργία τους, μέσω της εξέτασης των ναυτιλιακών οργάνων που φέρουν, τον έλεγχο της μηχανής τους και λοιπά», σημειώνει ο κ. Σπανός.

Να εντοπιστούν ποια αλιευτικά σκάφη επιχειρούσαν στην περιοχή

Και συνεχίζει: «Επίσης από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Κέντρο Παρακολούθησης / Επιχειρήσεων Αλιείας, πρέπει να εντοπιστούν από τα στίγματα που εκπέμπουν τα δορυφορικά συστήματα που διαθέτουν (συσκευές δορυφορικού εντοπισμού που φέρουν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1224/2009), ποια αλιευτικά σκάφη επιχειρούσαν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες του συμβάντος, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Για κάποιο λόγο γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα

Σημειώνεται ότι το σώμα του πρώην υπουργού βρέθηκε περίπου στις 8.30 το βράδυ κοντά στο νησί «Πεζονήσι» περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος του. Ο Σήφης Βαλυράκης φορούσε στολή δύτη, συνεπώς εικάζεται ότι έκανε ψαροντούφεκο.

«Κατά την άποψή μου ο εκλιπών πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία (προερχόμενη ίσως από κάποιο ισχυρό κυματισμό) από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει μόνο του την πορεία του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο, από άλλο σκάφος, κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φουσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τα ανωτέρω θεωρώ ότι πρόκειται για ένα σοβαρό θανάσιμο ναυτικό ατύχημα. Η νεκροψία – νεκροτομή έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως την αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Ο ιατροδικαστής εντόπισε μεταξύ άλλων κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του σκάφους και αναφέρει στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δε διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.